Borsadan bile daha fazla para kazanan 326 bin Türk!

2012 yılında 326 bin kişi, sakin ve stressizce rekortmen borsanın getirisinden bile fazlasını kazandılar...

2012'nin bitmesine artık sayılı günler kaldı. Borsada rekorların ve tarihi zirvelerin artık sıradanlaştığı bir yıl tamamlanıyor. 2012 boyunca yapılan bütün yatırım hesaplarının bilançosu çıkarılıyor. Belki de kimi "Borsada herkes kazandı, bir tek benim hisse senedim kaybettirdi" diye hayıflanıyor. Kimi ise "Mevduata veya hazine bonosuna parayı yatırıp bir yıl boyunca boşuna kürek çektim" diyor.

İşte Türkiye'nin 2012'de en çok kazandıran Bireysel Emeklilik Fonları...

Doğru hisseyi yakalayan az sayıda bireysel yatırımcı ise kazandığı parayı saymakla meşgul. Altın yatırımcısı ise yastığının altındakini ne zaman satması gerektiğinin paniğini yaşıyor.

Fakat bir kesim var ki, onlar yıl boyunca bir gram stres bile yaşamadan Türkiye'nin en çok kazananları olmanın rahatlığıyla 2013 hesaplarını yapmaya başlamış durumda.

Özellikle bu yıl, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıkladığı teşvik paketiyle yatırım ve tasarruf piyasalarının yeni yıldızı olma yolunda hızlanan bireysel emeklilik sisteminin aktörleri oldukça başdöndürücü bir trafiğin içinde birbiriyle rekabet etti ve artık 1 yıllık rekabetin de neredeyse sonuna gelindi. Son bir hafta içerisinde çok büyük sürprizler olmazsa yatırımcısına en çok kazandıran bireysel emeklilik fonları belli oldu. Üstelik 156 ayrı bireysel emeklilik fonunun rekabet ettiği bu piyasada 14 fon, Türkiye'nin en şanslı yatırımcılarına ve BES katılımcılarına hizmet verdi. Bu fonlara yatırım yapan 326 bin 707 kişi, 2012'nin Avrupa getiri rekortmeni olmayı garantileyen borsadan bile daha çok para kazandı.

İşte Türkiye'nin 2012'de en çok kazandıran Bireysel Emeklilik Fonları...

Paralimani.com/ÖZEL ANALİZ




Sonraki Haber