Citibank'ın bireyseli artık Denizbank'ın

Denizbank bir süredir görüşmelerin devam ettiği Citi Türkiye'nin bireysel bankacılık bölümü için satın alma anlaşmasının imzalandığını açıkladı.

Bireysel bankacılıkta Türkiye'den çıkma kararı alan ve Aralık 2012'de bu bölümü satışa çıkaran Citigroup, Denizbank ile resmen anlaştı. Bu operayon için bir süredir görüşmelere devam eden Denizbank, KAP'a yaptığı açıklamayla 'Citi'nin bireysel bankacılık bölümünü satın aldığını ve imzaların da bugün atıldığını açıkladı.
1.5 MİLYAR TL'LİK MEVDUATI VAR
İmzaların ardından açıklama yapan Denizbank, anlaşmayı şöyle duyurdu: "Söz konusu görüşmeler sona ermiş olup, Bankamız ile Citibank A.Ş. (Citi) arasında, Citi Türkiye'nin 600 binden fazla müşteri, 1.2 milyar TL aktif ve 1.5 milyar TL mevduatı içeren bireysel bankacılık portföyü (31.12.2012 itibarıyla) ile çalışanları ve şubeleri dahil bireysel bankacılık bölümünün bankamızca satın alınması konusunda 11 Nisan 2013 tarihinde bir anlaşma imzalanmıştır. Yasal onaylara tabi olan işlemin, 2013'ün üçüncü çeyreğinde tamamlanması beklenmektedir. Söz konusu işlemin nihai satın alma bedeli, bölümün finansallarına ilişkin hazırlanacak olan kapanış finansal tablolarının kesinleştirilmesi sonrasında belirlenecek ve ayrıca kamuya açıklanacaktır."
Sonraki Haber