Dev yabancılardan Türkiye senaryosu!

Kasım enflasyonunda sürpriz, yabancıların da iştahını açtı. Raporlar birbiri ardına patlıyor

Türkiye için bugün açıklanan imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verisini değerlendiren Goldman Sachs, dış talepte kötüleşmeye rağmen siparişlerin Ekim ayı ile benzer seviyelerde kaldığına ve istihdam endeksinin +50 olan büyüme bölgesinde kaldığını belirterek bunların yurtiçi görünümde iyileşme ile tutarlı olduğunu vurguladı.

Goldman Sachs, Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 3.3 büyümesini beklemeye devam ettiklerini belirtirken, ekonomik aktivitenin 2013 ilk çeyrekte toparlanmaya başlayacağını ve 2013'de büyümenin yüzde 5.5 olacağınıtahmin ettiklerini ifade etti.

Citigroup, TÜİK'in açıkladığı Kasım ayı enflasyon rakamları sonrasında yaptığı açıklamada, beklentilerin altında kalan rakamların kısa vadede yönetimsel fiyatlardan kaynaklı olumsuz etkileri dengeleyeceğini belirterek 2012 yılı sonu için enflasyon tahminlerini aşağı çekti. Citigroup, 2012 sonu için enflasyon tahminini yüzde 7.3'den
yüzde 6.5'e indirirken, enflasyonun 2013 sonunda TCMB'nin hedeflediği yüzde 5 seviyesine yaklaşmasının muhtemel olmadığına inandığını da vurguladı. Citigroup, 2013 sonu için enflasyon beklentisini de yüzde 6.5 olarak korudu.
Sonraki Haber