Erdoğan'dan IMF'ye altın teklif!

"Para birimi olarak altın kullanın..."

Endonezya'da ''Demokratik Küresel Yönetişimin Uluslararası Barış veGüvenliğe Katkısı'' panelinde konuşan Başbakan Erdoğan'ın hedefinde IMF vardı.

Başbakan Erdoğan, IMF'nin bazı ülkeler için bir çıkış, reçete gibi gösterildiğini ancak bunun tam aksine çalıştığı
ülkelerde ciddi sıkıntılara neden olduğunu belirtti.

IMF'nin darda, zorda kalmış ülkelerin adete tulumbasına su akıtan bir birim olması gerektiğini söyleyen Erdoğan, fona önerilerde bulundu.

Erdoğan, ''IMF, kime, nerede, nasıl yardım elini uzatıyor, hangi şartlarda yardım elini uzatıyor, bunlar çok çok önemli. Örneğin herhangi bir para biriminin etkisi altında mı dünya yönetilecek, onun döviz baskısı altında mı dünya yönetilecek, yoksa uluslararası en azından değişmezliği, bir belirleyiciliği olan bir altın gibi, tarihten bu yana her zaman onurunu koruyan bir birime niçin geçilmez, düşündürücüdür'' dedi.

IMF ile çalışmayı da arzu etmiyoruz

Türkiye'nin de IMF ile yaptığı çalışmaların bedelini çok ağır ödediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Biz şu anda 3 dönemdir Stand-by anlaşması yapmıyoruz. 23,5 milyar dolarla devraldık, şu anda 1,3 milyar dolarla duruyoruz. Nisan ayı itibariyle de bunu sıfırlayacağız. IMF ile çalışmayı da arzu etmiyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.
Sonraki Haber