İşte finansal krizi bitirecek kişi!

Dünyanın en büyük bankalarında çalışmış bir dahiden çok ilginç iddia: Bu krizi onlar bitirecek!

Paralimani.com/ÖZEL HABER

Goldman Sachs ve Deutsche Bank'ta tam 12 yıl çalışmış bir nörobilimci John Coates, finansal krizden çıkış için formülün finans piyasalarında daha çok kadın çalıştırmak olduğunu iddia etti. Cambridge'te Nörobilim ve Finans konusunda çalışma yapan Coates, genç broker erkeklerin özellikle yükselen piyasalarda beyin kimyası gereği daha fazla risk almaya eğilimli olduğunu, bu nedenle finansal piyasalarda istikrarın ancak örneğin Wall Street'te daha fazla kadın istihdam edilmesiyle sağlanacağını söylüyor.

Yükselen piyasalardan sonra yaşanan çöküşlerde de genç erkeklerin yatırım kararlarında ani karamsarlığa düşerek panik havasına girdiğini ve bunun da piyasalarda yaşanan dalgalanmaların boyunu artırdığını savunan Coates, kadınların ise panik dönemlerinde daha soğukkanlı olduğunu ve bunun da piyasalardaki panik havasını engelleyeceğini vurguluyor.

Benzer bir soğukkanlılığın ve risk alma anlayışının kadınlar kadar daha yetişkin borsacılarda da mevcut olduğunu savunan Coates, hiçbir kadının piyasada yüzde 5'ten fazla risk almayacağını iddia etti.



Sonraki Haber