'O balon her an patlayabilir!'

ABD ekonomisine ciddi uyarı...

Eski ABD Başkanı Ronald Reagan'ın bütçe direktörü David Stockman, Fed'in parasal genişlemesiyle desteklenen Amerikan ekonomisinin birkaç yıl içinde yeniden çöküşe doğru ilerlerdiğini iddia etti.

New York Times gazetesinde bir makale kaleme alan Stockman, finansal kriz sonrasında uygulanan Fed politikalarının, ekonomideki zayıflık devam ederken hisse senedi piyasalarını nakite boğduğunun altını çizerek, "Bu ikisinin birleşimi, sürdürülemez bir balona neden oldu" dedi.

Bu balon patladığında 2008'deki türde yeni bir kurtarmalar serisinin olacağını ileri süren Blackstone Group LP'nin eski kıdemli yönetici direktörü ve Michiganlı Cumhuriyetçi meclis üyesi Stockman, Amerika'nın hiçbir kazancı olmayan kemer sıkma ve siyasi tartışma içine düşeceğini ve bugünü bile arayacağını söyledi.

Ben S. Bernanke başkanlığındaki Fed her ay 85 milyar dolarlık varlık alımı yapıyor. Amerikan merkez bankası aynı zamanda işsizlik oranı yüzde 6.5'e gerileyinceye ve enflasyon yüzde 2.5'in altında kaldığı sürece faizleri sıfıra yakın tutuyor.

Standard&Poor's 500 Endeksi geçtiğimiz hafta tüm zamanların en yükseğine tırmandı ve 28 Mart'Ta 1,569.19 puandan kapandı. Endeks Ekim 2007'deki rekoru 1,565.15 puanın üzerine çıktı. Amerikan borsaları 29 Mart'ta Paskalya tatili sebebiyle kapalıydı.
Sonraki Haber