PARİTE YATAYA GİRDİ!

Analistler destek direnç seviyesi için ne diyor?

Uluslararası piyasada euro/dolar paritesi analistlerin kritik öneme sahip olarak dikkati çektikleri 1,2740 desteği sınırına geriledi.

Küresel ekonomik aktiviteye yönelik olumsuz haber, veri ve açıklamaların dolara olan talebi artırdığını belirten analistler, dolar borçlanarak diğer varlıklara yatırım yapılmasını ifade eden ''dolar bazlı carry-trade''in olumsuz etkilenmesiyle daha riskli görülen varlıklardan çıkışın hızlandığı kaydediyor.

Avrupa tarafında bugün Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı ve başkan Mario Draghi'nin yapacağı basın toplantısının izleneceğini ifade eden analistler, avro/dolar paritesinde 1,2740 seviyesinin güçlü ve kritik öneme sahip destek seviyesi olduğunu, bu seviyenin kırılması durumunda düşüşün hızlanarak 1,2480 seviyelerinin gündeme gelebileceğini tahmin ediyor.

Parite dün en yüksek 1,2876'yı gördükten sonra düşüşe geçmiş ve günü 1,2772'den kapatmıştı. Bugün de 1,2769 seviyesinden güne başlayan parite 1,2743 seviyesine kadar geriledikten sonra şu dakikalarda 1,2758 seviyelerinden işlem görüyor.
Sonraki Haber