'Yanıldık' itirafı!

Goldman Sachs Stratejisti, kurum olarak piyasalarda bu tür bir satış dalgasını tahmin etmediklerini söyledi

Avrupa Hisse Senetleri Stratejisti Peter Oppenheimer, hisse senetlerinin makul getiri sunan tek varlık sınıfı olduğunu ve bu sürecin sona ermesinin ardından hisse senetlerinin ralliye devam edeceğini ifade etti.
Oppenheimer, CNBC'ye yaptığı açıklamada, hisse senetleri ve tahvillerde satışların sürpriz bir zamanda meydana geldiğini söyledi.
Goldman Sachs'ın pek çok hisse senedi için ''Al'' tavsiyesi verdiğini hatırlatan Oppenheimer, bu tür bir geçişi tahmin etmediklerini belirtti.
FED'in 2013 için büyüme tahminlerini yüzde 2,3-2,6'ya çektiğini hatırlatan Goldman Sachs Stratejisti, Goldman Sachs'ın büyüme tahminin yüzde 2,1 olduğunun bilgisini verdi.
FED'in tahminlerinin kendi tahminlerinin biraz üzerinde olduğunu, büyümenin güçlü gelecek olmasının riskli varlıklar için destekleyici olacağını savundu.
Oppenheimer, bundan sonraki aşamada hisse senetlerini destekleyen faktörün kar büyümesi olacağını ifade etti.
FED Başkanı Bernanke'nın tahvil alımlarının azaltılacağını açıklamasının ardından küresel piyasalarda satış dalgası gerçekleşti. Çin'deki nakit daralmasının da endişeleri körüklemesiyle Pazartesi günü hisse senetleri 29 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

thelira
Sonraki Haber