Fetullah Gülen öldü mü? Fetullah Gülen neden öldü, kaç yaşındaydı?

Fetullah Gülen neden öldü, kaç yaşındaydı? Fetullah Gülen öldü mü?

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen, 86 yaşında hayatını kaybetti. Gülen'in vefatı haberi, FETÖ'ye yakın medya kuruluşları tarafından 'son dakika' olarak duyuruldu. Gelişmeyi ilk olarak ‘Herkülname’ sitesi, "Fetullah Gülen ruhunun bugün (20 Ekim 2024) ufkuna yürümüştür" ifadeleriyle paylaştı.

Örgütün yayın organlarından BOLD Medya da "Başımız sağ olsun" şeklinde bir mesaj yayınladı. Tr724 isimli bir diğer medya kuruluşu ise "Fetullah Gülen Hocaefendi ruhunun ufkuna yürüdü" başlığıyla haber yayımladı.

Fetullah Gülen'in vefatı, özellikle 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde yaşanan olaylar nedeniyle kamuoyunda geniş yankı buldu. Gülen'in vefatının ardından, örgüte yakın kaynaklar tarafından "Cehenneme odun olacak" şeklinde yorumlar yapıldı.

Gülen'in Pensilvanya'da yaşadığı çiftlikte sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldığı ve tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Bu gelişme, özellikle Gülen'in yıllarca sürdürdüğü etkinin ve kurmuş olduğu yapının geleceğiyle ilgili tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

Toplumun çeşitli kesimlerinden Gülen'in vefatına dair farklı tepkiler gelirken, olayın etkisi uzun bir süre daha tartışılmaya devam edecek gibi görünüyor. Gülen'in vefatı, hem yurtiçinde hem de yurtdışında FETÖ ile mücadeleye dair yeni bir dönemin kapısını aralayabilir.

Sonraki Haber