İstanbul'a ilk kar yağışı için tarih açıklandı! Atkıları bereleri çıkartın

Atkıları bereleri çıkartın. İstanbul'a ilk kar yağışı için tarih açıklandı.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'a ilk karın ne zaman yağacağını açıkladı. Prof. Dr. Şen, bu kış La Nina etkisiyle geçen yıla göre daha soğuk geçeceğini ve ocak ayından önce İstanbul'da kar yağma ihtimalinin olmadığını söyledi. Ocak ayında ise 1-2 gün kar yağabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Orhan Şen'e göre, bu kış La Nina etkisiyle İstanbul, geçen yıla göre daha soğuk olacak. Ama yine de sıcaklıkların zaman zaman mevsim normallerinin üzerinde olabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Şen, İstanbul'da yıl sonundan önce kar yağması beklenmediğini, ocak ayında ise 1-2 gün kar yağabileceğini söyledi. Bu karın yerde kalıp kalmayacağı belirsiz olsa da, İstanbulluların ocak ayında havada kar tanelerini görebileceği belirtildi.

Ekim Ayı Sıcaklık Tahminleri

Ekim ayında sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde kalacağını söyleyen Prof. Dr. Şen, kış aylarında bazen soğuk hava dalgalarının etkili olabileceğini vurguladı.

Soğuk Hava ve Kar Yağışı Beklentisi

İstanbul'da beklenen bu soğuk hava ve kar yağışı, şehirde yaşayanlar tarafından merakla bekleniyor. Uzmanlar, özellikle ocak ayında olası kar yağışı için vatandaşların dikkatli olmasını öneriyor.

Sonraki Haber