Kış doğalgaz zammıyla mı gelecek?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, yüksek gelir grubundaki tüketiciler için maliyet esaslı bir fatura modeline geçileceğini duyurdu.

Yaz aylarında doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 38’lik zamların ardından, kış gelmeden yeni zamların gelebileceği konuşuluyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, elektrik faturaları için yeni bir modele geçileceğini duyurarak, yüksek gelir grubundaki tüketicilere maliyet esaslı fiyatlandırma yapılacağını belirtti. Bu açıklama, zam beklentilerini artırırken vatandaşlarda kafa karışıklığına neden oldu.

Bakan Bayraktar, "Enflasyonla mücadele kapsamında enerji fiyatlarındaki artışları minimum seviyede tutmaya çalışıyoruz. Amacımız, süreci mümkün olduğunca zamsız geçirmek" dedi. Ancak CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, doğalgaz ve elektrik faturalarındaki devlet desteğinin kaldırılabileceğini, bu durumda kış öncesinde yüzde 50’ye varan zamların gelebileceğini öne sürdü.

Elektrik faturalarında devlet desteği alan 3 milyon 721 bin hak sahibi bulunmasına rağmen, yeni sistemle yüksek gelir gruplarına yönelik maliyet yansıtılması, faturalarda ciddi artışlar getirebilir. Kış aylarına yaklaşırken enerji fiyatlarındaki olası değişiklikler vatandaşların en büyük gündemi olmaya devam ediyor.

KIŞ ZOR MU GEÇECEK?

CHP Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Sayın Bayraktar’ın ağzında, ‘Gerçek maliyetlerin karşılandığı model’ diye bir bakla var. Belli ki daha kış gelmeden elektrik ve doğalgaz faturalarındaki devlet desteği kaldırılıp faturalara en az yüzde 50 zam gelecek. Bu kış yurttaş için zor geçecek” diyerek enerji faturalarındaki yeni sistemi değerlendirmişti.

Sonraki Haber