Narin Güran'ın nerede, nasıl öldürüldüğü ortaya çıktı! Bu şekilde eşyalarını...

Bu şekilde eşyalarını yıkamışlar. Narin Güran'ın nerede, nasıl öldürüldüğü ortaya çıktı!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde kaybolduktan 21 gün sonra cesedi bir çuval içinde derede bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni bulgular ortaya çıktı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Narin’in baba evinde boğularak öldürüldüğünü kesinleştirdi.

Evde Delillerin Yok Edilmesi İçin Özel Yöntemler Kullanıldı

Savcılık tarafından yapılan incelemelerde, evde delillerin yok edilmesi amacıyla çeşitli yöntemlerin kullanıldığı tespit edildi. Eşya, kıyafet ve halıların özel yöntemlerle yıkanmasına rağmen, bazı eşyalar üzerinde DNA bulgularına ulaşıldı. Elde edilen yeni bilgilere göre, Narin’in 21 Ağustos günü saat 15.15’te eve gittikten kısa bir süre sonra boğularak öldürüldüğü kesinlik kazandı.

Narin Güran'ın Nerede, Nasıl Öldürüldüğü Ortaya Çıktı!

Soruşturmada, GSM operatörlerinden elde edilen daraltılmış HTS kayıtları üzerinde yapılan incelemeler sonucunda çok önemli verilere ulaşıldı. Narin’in kaybolduğu saatlerde amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve yengeler Hediye, Maşallah Güran ile Nevzat Bahtiyar’ın evde olduğu tespit edildi. Özellikle amcanın Narin’in eve geldiği saatlerde evde bulunması ve evden kısa aralıklarla çıkıp tekrar eve girmesi dikkat çekti. Anne Yüksel Güran ve amca arasında ise saat 15.20 ile 15.35 arasında üç kez telefon görüşmesi yapıldığı tespit edildi.

Evde Aşırı Su Kullanımı Dikkat Çekti

Yapılan incelemelerde, olayın meydana geldiği saatlerde evde standartların üzerinde su kullanımı yapıldığı belirlenmiştir. Bu durum, delillerin yok edilmesi için yoğun çaba sarf edildiği şüphelerini artırıyor.

Tutuklu 12 Sanık Yeniden Sorgulanacak

Savcılık tarafından elde edilen bulgular ve daraltılmış HTS kayıtları ışığında tutuklu bulunan 12 sanık ve diğer şüphelilerin yeniden sorgulanmasına karar verildi. Uzman ekiplerin yaptığı incelemeler sonucunda elde edilen bu yeni bulgularla birlikte soruşturma daha derinlemesine ilerletilecek.

Sonraki Haber