YUH ARTIK! Yazıklar olsun! Geyikten sucuk yapıp vatandaşa yedirmişler

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından paylaşılan son hileli ürünler listesi, birçok gıda firmasının adını gündeme taşıdı.

Türkiye genelinde birçok ünlü gıda markası, ürünlerinde yasaklı etler kullandığı gerekçesiyle ifşa edildi. Özellikle Köfteci Yusuf'un köftelerinde ve dönerlerinde domuz eti bulunması büyük yankı uyandırdı. Anadolu genelinde ise birçok firmanın at etinden sucuk yaptığı ortaya çıkarken, Kastamonu'da yaşanan başka bir skandal daha dikkatleri çekti.

Kastamonu'da yapılan operasyon sonucunda, bazı avcıların kaçak olarak avladıkları geyiklerden sucuk yaptığı ve bu ürünleri piyasaya sürdüğü belirlendi. Kaçak avcılık yapan kişilerin evlerine düzenlenen baskınlarda geyik kafaları, geyik eti ve geyik etinden yapılan sucukların yanı sıra tavşan eti ele geçirildi. Bu olayda 5 kişi gözaltına alınırken, koruma altında bulunan hayvanları avladıkları için bu kişilere yarım milyona yakın para cezası kesildi.

Kaçak Geyik Avı ve Hileli Ürün Skandalı

Türkiye genelinde dana etinden yapılan köfte ve dönerlerde domuz eti tespit edilmesiyle başlayan skandal, Kastamonu'dan gelen haberle daha da büyüdü. Kaçak avcılık yaptığı belirlenen beş kişinin, avladıkları geyiklerden sucuk yaparak vatandaşa yedirdiği ortaya çıktı. İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Kastamonu Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, merkeze bağlı Subaşı köyü Kütüklü tarla mevkiinde kaçak av yapan N.G, S.K, M.M, N.Ç. ve M.D tespit edildi.

Yapılan aramalarda geyik kafası, dişleri, boynuzu, postu, 36 kilo 100 gram geyik eti, 14 kilo 400 gram geyik etinden yapılmış sucuk, 14 kilo 930 gram tavşan eti, 2 av tüfeği ve 32 fişek ele geçirildi. Yetkililer, kaçak avcılığın önüne geçmek ve yaban hayatını korumak adına bu tür operasyonların devam edeceğini belirtti.

Sonraki Haber