Zeytinyağının faydaları saymakla bitmiyor: Alzheimer riskini azaltıyor!

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmaya göre zeytinyağının Alzheimer riskini azalttığı tespit edildi. Zeytinyağı, günde sadece yarım kaşık tüketilmesi halinde sağlığınıza önemli katkılar sağlıyor. Kadınlarda kalp ve damar tıkanıklığına karşı etkili oluyor. İşte detaylar…

ABD’deki bilim insanları tarafından 28 yıldır devam eden Alzheimer araştırmasının sonuçları yayınlandı. Alzheimer riskine karşı zeytinyağının büyük fark yarattığı açıklandı. 92 bin 385 kişinin katıldığı araştırma sonucunda zeytinyağının, Alzheimer riskini yüzde 28 oranında azalttığı tespit edildi. 56 yaş ortalamasına sahip kişilerin katıldığı araştırma sonucu günde yarım kaşık zeytinyağı tüketmenin Alzheimer riskine karşı etkin koruma sağladığı belirlendi.

Zeytinyağının Mucize Etkisi

Zeytinyağı, bitkisel yağlar arasında en çok fayda sağlayan yağ konumunda bulunuyor. Antioksidan içeriği ile insan sağlığını olumlu yönde etkileyen zeytinyağının faydaları saymakla bitmiyor. Son olarak zeytinyağının Alzheimer hastalığına karşı tedavi sürecinde etkili olduğu keşfedildi. Amerikalı bilim insanlarının 28 yıl boyunca sürdürdüğü çalışma sonucunda zeytinyağının, Alzheimer riskini azalttığı tespit edildi. Özellikle yaşlılık döneminde zeytinyağının kalp hastalıklarına karşı koruma sağladığı için tüketilmesi tavsiye ediliyordu. Düzenli şekilde zeytinyağı kullanılması halinde kan şekeri seviyesinin düzenlendiği ve kalp ile damar hastalıklarına karşı etkili olduğu belirlendi. Bilim insanları, orta yaştan itibaren günde yarım kaşık zeytinyağı tüketilmesini tavsiye ediliyor.

Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?

Bilim insanlarının araştırmalarına göre düzenli zeytinyağı tüketilmesi halinde Alzheimer riski yüzde 28 oranında azalıyor. Kronik hastalıklara karşı da doğal koruma sağlayan zeytinyağı, kötü kolesterolün düşmesinde etkili olarak kalp sağlığını olumlu yönde etkiliyor. E vitamini açısından zengin olan zeytinyağı antioksidan içeriğiyle vücuda koruma sağlıyor. Zeytinyağı aynı zamanda anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğundan vücudun kimyasal yapısının düzenlenmesinde etkili oluyor. Kilo vermek isteyenlerinde kullanabileceği zeytinyağı uzun süreli tokluk hissi oluşturuyor. Aynı zamanda cildi besliyor ve nemlendiriyor, saç bakımında da parlaklık ve yumuşama sağlıyor. Bilim insanları tarafından düzenli zeytinyağı tüketiminin kansere yakalanma riskini azalttığı da düşünülüyor.

Sonraki Haber