Çevreyi kirleten araç şehir merkezine giremeyecek

Almanya'da örnek uygulama

Almanya'da trafikteki araçların çevreyi kirletme derecesine göre kırmızı, sarı ve yeşil diye sınıflandıran çevre bandrolleri uygulamasında 2013 yılına girilmesiyle birlikte yeni bir dönem başladı.

Çevre bandrolü uygulamasında 2013'ten itibaren çevreyi yüksek derecede kirleten kırmızı bandrollü araçların şehir merkezlerine girmesinin yasaklanması öngörülüyordu.

Ancak gerek kırmızı bandrollü bazı araç sahiplerinin araçlarında gerekli işlemi hâlâ yaptırmamaları ve gerekse trafik dairelerinin şehir merkezlerine girişteki çevre bandrolü uyarı levhalarını yerleştirememiş olması nedeniyle kırmızı bandrollü araçlara Ocak ayı sonuna kadar göz yumulacak.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde yetkililer, kırmızı bandrollü aracı olup, yasaklanan şehir merkezlerine giren araç sürücüler hakkında bu ay sonuna kadar cezai işlem yapılmayacağını bildiriyor, ancak ay sonuna kadar araçlarında gerekli değişiklikleri yaptırmalarını tavsiye ediyor.

KRV'deki Ruhr bölgesinde uyarıcı trafik levhalarının yerleştirilmesi konusunda, sadece otobanlarda bile bu işlemin Ocak sonuna kadar sürebileceği bildiriliyor.

KRV Eyalet Kara Yolları Kurumu'ndan Bernd Löchter uyarıcı işaretlerinin yerleştirilmesi konusunda, "Bu çalışmaya başladık ve Ruhr bölgesinde 500 trafik tabelası yerleştirmemiz gerekiyor." dedi
Sonraki Haber