Fiat Fullback Survivor'ın araba ödülünün fiyatı ne?

Nagihan'ın kazandığı Fiat'ın pick-up modeli Fullback'in fiyatı ne kadar? Fullback'in özellikleri!

Survivor'da Nagihan'ın kazandığı Fiat Fullback'in fiyatı herkesin merak konusu haline geldi. Türkiye pazarına oldukça iddialı bir giriş yapan Fiat Fullback pikapın başlangıç fiyatı 80 bin 900 TL.
Fiyat modele ve donanıma göre 108 bin 400 TL'ye kadar çıkıyor.

Survivor'ın araba oyununu geçen yıl Merve Aydın kazanmıştı. Bu yıl ise ödülün sahibi Serkay ile final oynayan Nagihan oldu. Serkay geri sayımı saniyesi saniyesine tahmin etmesine rağmen 5 saniye önce arabaya binen Nagihan 3-1'lik skorla 2016 Survivor araba oyununu kazandı ve Fiat'ın pick-up modeli Fullback'in sahibi oldu.



Peki Nagihan'ın kazandığı Fiat Fullback'in fiyatı ne kadar ve özellikleri neler?

Fiat Fullback Türkiye satış fiyatları
4X2 ve 4X4 olarak ve hem manuel vites hem de otomatik vites seçenekleriyle satışa sunulan Fiat Fullback'in 4X2 Rock Manuel Vites 2.4 motor 150 beygir versiyonunun anahtar teslim satış fiyatı 80 bin 900 TL.
4X4 Rock Manuel Vites 2.4 motor 150 beygir versiyon ise 92 bin 400 TL'den satılıyor.
4X4 Hardrock Manuel Vites 2.4 motor 180 beygir versiyonun satış fiyatı ise 95 bin 400 TL.
Otomatik vites versiyonlarda ise rakam biraz daha artıyor.
4X4 Hardrock Otomatik Vites 2.4 motor 180 beygir Fiat Fullback'in fiyatı 101 bin 400 TL.
Türkiye'de satışa sunulan en pahalı Fiat Fullback ise 108 bin 400 TL fihyata sahip olan 4X4 Fullrock Otomatik Vites 2.4 motor 180 beygir pick-up.
Aynı motor ve beygir gücüne sahip olmasına, ikisi de otomatik vites olmasına rağmen Fiat Fullback Hardrock ve Fullrock arasındaki fiyat farkının sebebi ise Fullrock'ın full donanıma sahip olması.



Eylül ayında gelecek olan araçlarda Rock 4X2 dışındaki tüm versiyonlarda arka diferansiyel kilidi olacak, ki arka diferansiyel kilidi günümüz 4X4 araçların full off-road yani full arazi aracı olmasını sağlayan en önemli özellik olarak dikkat çekiyor. Tüm modellerde mevcut versiyonlarda (ağustos ayına kadar) lansman paketi bulunduğu da dikkat çeken bir diğer nokta.

1 ton yükleme kapasitesi var
Uzunluğu 5.285 metre, genişliği 1.8 metre olan Fiat Fullback'in 1.52 metre uzunluk ve 1.47 metre genişiğe sahip kargo alanına 1 ton yükleme yapılabiliyor.




FIAT Fullback, maksimum güç ve maksimum hafifliği birleştiren alüminyum motora sahip ilk pick-uplarından biri. 6 ileri manuel şanzıman ya da 5 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman seçenekleri ile sunuluyor.

2.4 litrelik 180 beygirlik motor 3500 devirde 133 kW güç ve 2500 devirde 430 newton metre tork üretiyor.
150 beygirlik 4X2 ve 4X4 versiyonlar ise 3500 devirde 113 kW güç ve 2500 devirde 380 newton metre tork üretimine sahip.
Her iki düzeyde de elektronik direkt common rail enjeksiyon söz konusu.



Yaklaşma açısı 30 derece, uzaklaşma açısı 22 derece olan Fullback'in rampa açısı 24 derece, devrilme açısı ise 45 derece.

4 farklı off-road modu
2H, 4H, 4HLC ve 4LLC olmak üzere 4 ayrı diferansiyel kilit modu bulunan Fullback için 2H, normal bir iki çeker binek araç modunu ifade ediyor. Yani düz yollarda kullanılan mod 2H. 4H modu ise Fullback'i 4 çeker pozisyonuna alıyor. Şanzıman yapısına göre çekiş gücü ön ve arka diferansiyellere değişik oranlarda aktarılıyor.
Yağmurlu havalarda, kaygan yollarda, karlı zeminlerde ve çamurlu zeminlerde bu mod tercih ediliyor.
4HLC, Pajero viteslerde alışık olduğumuz bir arazi modu.
Merkezi diferansiyel kilitli halde 4 çeker anlamına geliyor. Yine çamur ve kar zeminlerinde ve kum zeminde kullanılıyor.
4LLC ise merkezi diferansiyel kilitli haldeyken Fullback'in düşük devre alıyor. Bu ise tamamen arazinin açılar açısında sıkıntılı olduğu durumlarda gücü zeminle temas eden lastiğe vererek aracın devrilmeden ve hızlanmadan kendi kendine yol almasını sağlıyor.
Fullback'te bir de tuşla devreye sokulabilen arka diferansiyel kilidi sözkonusu olacak. Ama bu özellik eylül ayından sonra gelecek siparişlerde kullanılabilecek.



Fiat Fullback'in yakıt tüketimi 100 km'de 6.3 litre
Yeni Fiat Fullback modelinin 100 kilometrede ortalama 6.3 litre yakıt tüketim değeriyle kendi sınıfının en ekonomik aracı olduğu ifade ediliyor. Ticari sınıfta boy gösterecek olan aracın rakipleri karşısında oldukça iddialı olduğu da dikkatlerden kaçmıyor.



Standart donanımda yok yok
Gövde rengi tamponlar tüm versiyonlarda standart. Krom yan aynalar 4X4 versiyonlarda standart. yan basamaklar, ön sis farları, arka sis farları, arka cam rezistansı, kol dayamalı ve saklama gözlü orta konsol, arka koltuk kol dayama ve entegre bardaklık, harita okuma lambası ve gözlük kabı, kapı panelinde bardak tutuculu fonksiyonel cepler, ön koltuk bardak tutucuları, yolcu güneşliğinde makyaj aynası, yükseklik ve bel ayarlı sürücü koltuğu, yolcu koltuğu sırt ayarı, tek parça katlanabilir arka koltuk, kilitlenebilir torpido gözü, hidrolik direksiyon, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
simidi, uzaktan kumandalı merkezi kilit, elektrikli ön /arka camlar, elektrik ayarlı yan aynalar, hız sabitleme sistemi (Cruise kontrol), hız sınırlandırma sistemi, çakmak & Küllük seti, önde 12 Volt elektrik çıkışı, yol bilgisayarı, multimedia sistemine entegre Bluetooth telefon bağlantısı & USB girişi, deri direksiyon ve vites topuzu, ABS ve EBD, aktif denge ve çekiş kontrolü, treyler denge kontrolü, yokuş kalkış destek sistemi, sürücü hava yastığı, ön yolcu hava yastığı (devre dışı bırakılabilir), yan hava yastıkları, perde hava yastıkları (Ön ve arka koltuklar), sürücü diz hava yastığı, yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri, ön ve arka emniyet kemeri uyarıcısı, immobilizer, ISOFIX çocuk koltuğu hazırlığı, uzaktan kumandalı merkezi kilit tüm modellerde standart.








Sonraki Haber