Kış lastiği seçerken dikkat!

Bilmeniz gerekenler...

Ülkemizin son bir kaç günde içinde olduğu soğuk hava dalgası ve değişen kanunla birlikte gündemde ciddi yer sahibi olan kış lastiği kullanımı hakkında araç sahipleri ne kadar bilgili?
Yaz lastiği 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda sertleştiği için yol tutuşu azalır. Kış lastiğinin ise üretildiği malzemeden dolayı 7 derecenin altındaki soğuk hava şartlarında yola tutunma artar.
Araç sahipleri kar lastiği ve kış lastiğinin farklı olduğunu zannederler fakat böyle bir ayrım yoktur. Sadece tutuşu ekstra artırılmış lastik seçenekleri piyasada bulunabilir.
Kışın lastik kullanımında bilinmesi gerekenler;
Öncelikle mevsime göre lastik değişimi yaparken mutlaka 4 lastik birden değiştirilmelidir. Bazı araç sahipleri otomobillerinin çekiş şekline göre sadece iki lastiği değiştirir ve bu tercih kaza riskini artıran en önemli etkenlerdendir.
Kış lastiklerinizi yeni taktıysanız mutlaka kuru zemin üzerinde en az 100-200 km yol yapılmalıdır. Otomobiliniz ve lastiklerinizin birbirine tam uyumunu sağlamak için bu alıştırma çok önemlidir.
Bu kullanımda yüksek hızlara çıkmamak, ani fren yapmamak ve virajlara hızlı girmemek gerekir. Daha kolay bir anlatımla aracı zorlayacak hiç bir şeyin yapılmaması gerekmektedir.
Kış lastiğinizi alırken mutlaka bunlara dikkat edin!

milliyet
Sonraki Haber