Nissan'dan Golf'e rakip

Tasarımı Qashqai'ye benzeyecek

Nissan firması yeni 5 kapılı hatchback otomobil ile kompakt otomobil pazarına geri dönüyor.

Yalnızca Avrupa pazarı için tasarlanan yeni modelin temmuz ayından itibaren İspanya'nın Barselona kentinde üretileceği ifade edildi.

Yeni modelin adı henüz net değil ancak firmanın bu segmentte 1995-2006 yılları arasında ürettiği ve Qashqai için feda edilen Almera'nın seçeneklerden biri olacağı ifade ediliyor.

VW Golf, Ford Focus, Opel Astra, Toyota Auris gibi güçlü rakiplerle mücadele edecek yeni model, kamuflaj altındaki görüntülerine göre önümüzdeki aylarda yollara çıkacak Qashqai'de uygulanan tasarım anlayışı hakim. Otomobilde ilk dikkat çeken özellikler açısal aydınlatmalar, parlak V şeklinde ızgara ve yatay stop lambaları.

Yeni hatchback Nissan'ın kaputunun altında firmanın diğer güncel modellerinden tanıdığımız 1,2 litre turbo benzinli ve 1,5 litre dizel motor seçeneklerinin yer alacağı tahmin ediliyor. Ayrıca otomobilde 6 kademeli manual ve CVT şanzıman seçenekleri de yer alacak.

Otomobil hakkında Nissan firması henüz bir yorum yapmazken, Mart ayında düzenlencek Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacağı tahmin ediliyor.
Sonraki Haber