Türkiye'ye yatırım için Şansölye sözü!

Volkswagen'in Türkiye'ye yatırım konusunda buzlar eriyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Volkswagen'in Türkiye'de yatırımının olmamasına ilişkin, ''Türkiye ortada, pazar ortada, otomotiv sektörünün gelmiş olduğu nokta ortada ve bizim otomotiv sektörüne vermiş olduğumuz yeni açılım da ortada. Herhalde Volkswagen de bunu ıskalamaz diye düşünüyorum'' dedi.

Bakan Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak iki günlük ziyaret için Türkiye'ye gelen Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel'in de katıldığı ''II. Türk-Alman CEO Forumu''nun ardından Türk ve Alman iş dünyasına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Merkel arasında ''Volkswagen'in Türkiye'ye yatırım yapıp yapmaması'' konusunun konuşulduğunu belirten Çağlayan, bu konuda Merkel'in de şirketin Türkiye'ye yatırım yapmasından memnun olacağını Başbakan Erdoğan'a ilettiğini bildirdi.

Çağlayan, Volkswagen'in yetkilileriyle bir araya geleceklerini ifade ederek, ocak ayında en fazla araç satan markanın Türkiye'de yatırım yapmamasının, Almanya açısından üzerinde düşünülmesi gereken bir durum olduğunu ifade etti.Dünyanın en büyük şirketlerinin CEO'larına, yan sanayiye mektup yazdığını dile getiren Çağlayan, Volkswagen ile görüşme yapacaklarını bildirdi.

'BİR BAKANIMI BU İŞLE GÖREVLENDİRECEĞİM'

Merkel'le Başbakan'ın görüşmesi sırasında Merkel, "Bir bakanımı bu işle görevlendireceğim" dedi. Merkel'in de açık destek verdiği davete Volkswagen'a yatırım davetini Doğuş Grubu CEO'su gündeme getirdi. Konuyla ilgili olumlu sinyaller gelmesiyle birlikte önümüzdeki günlerde sürpriz bir randevu gerçekleşmesi bekleniyor.
Sonraki Haber