Zorunlu trafik sigortası yaptırırken dikkat!

Primler eskisi gibi her yerde aynı değil...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortası fiyatlarının, sigorta firmaları tarafından serbestçe belirlendiğini öne sürerek tepki gösterdi.

Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, zorunlu trafik sigortası primlerinin 10 yıla yakın bir süredir sigorta firmaları tarafından serbestçe belirlendiğini iddia etti.

Palandöken, ''Vatandaşlar, zorunlu trafik sigortasıprimlerinin eskisi gibi her yerde aynı olduğunu düşünüyor. Oysa fiyatlar çok farklılaşıyor. Örneğin İstanbul'da aynı taksi için bin 500 lira fiyat veren de var, 10 bin lira fiyat veren de var. Sigorta firmalarının fiyat politikaları kamuya açık olmalı. Sigorta yaptırmak zorunluyken, fiyatların serbest olması esnafa da, vatandaşa da yük bindiriyor'' ifadelerini kullandı.

-''Enflasyon yüzde 5 iken sigorta fiyatları yüzde 250 artıyor''

İnternet üzerinden tüm firmaların fiyatlarının görülebilmesi gerektiğini belirten Palandöken, böylelikle hem rekabet ortamının gelişeceğini, hem de vatandaşın doğru adrese yöneleceğini kaydetti.

Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:

''Taşımacılık yapan, yaz kış yollarda insanlarımızı, malımızı, yükümüzü taşıyan esnafımızı sigorta şirketlerinin insafına bırakmamalıyız. Kamu hizmeti gören esnaf ve sanatkarımız zaten akaryakıt zamları altında ezilirken bir de zorunlu olarak yaptırması gereken sigorta fiyatlarının her sene daha da artan ağırlığı altında ezilmesine müsaade edemeyiz. Enflasyon yüzde 5 iken sigorta şirketleri fiyatları yüzde 250 artırıyor. Meydanı sigorta şirketlerine bırakamayız. Zorunlu trafik sigortası poliçesi için zam oranı 2013 yılında enflasyon oranını geçmemeli.''
Sonraki Haber