5 bin 500 personel alacak

299 olan toplam uçak sayısını bu yılın sonunda 339'a çıkarmayı hedefleyen Türk Hava Yolları, hızlı bir büyüme süreci için düğmeye bastı. Bu sırada kurumun odak noktası ise tüketici olacak.

Hedeflerini anlatmak için gazetecilerle bir araya gelen THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, bu odağı "2016 misafirlerimizin gönlünü alma yılı olacak. Misafir şikayetlerini en aza indirecek tedbirler alacağız" diye özetledi.

Habertürk'ün haberine göre Aycı, 3 yılda tamamlanacak proje ile rezervasyon ve biletlemede telefonda 4-5 dakikayı bulan işlemlerin yeni bir sistemle 1 dakikada yapılabileceğini dile getirdi. Aycı, "Bu işlemi 1 dakikada yolcu kendi sesi ile yapabilecek. Ses tanıma sisteminde İngilizce kolay. Ancak Türkiye'de çok fazla şive olduğu için buna göre özel çalışma yapıyoruz" dedi.

HAVA DURUMUNU ERKEN TAHMİN EDECEĞİZ

Tabii bu noktada herkesin ilk sorduğu soru geçtiğimiz haftalarda önce yoğun kar yağışı, ardından da lodos nedeniyle uçuşlarda yaşanan iptaller ve rötarlar oldu. Bu sırada ne kadar zarar yazdıkları ile ilgili soruya Aycı, bir meteoroloji uzmanı gibi şu yanıtı verdi: "Henüz zararı hesaplamadık, çünkü bu hafta sonu çok daha sert bir kar yağışı gelecek. Ondan sonra bakacağız." THY için mali kayıpların değil, itibarın önemli olduğuna vurgu yapan Aycı, yeni proje ile karlı havalarda rezervasyon değiştirmenin daha kolay olacağını söyledi. Aycı "Biraz daha erken havayı tahmin etmeye çalışıyoruz. Böylece misafirlerimizi İstanbul'a getirip bekletmiyoruz. THY de uçak içi ve havalimanlarında beklemekten memnun değil. Ancak kışın sert geçtiği örneğin Detroit'te uçuş iptalleri yüzde 42 oranında. Biz hava şartlarını değiştiremiyoruz. Ayrıca Atatürk Havalimanı'ndaki hizmetlerde yoğunluk nedeniyle aksamalar olabiliyor. Yer göstersinler bagaj sistemini kendim yapmaya hazırım ama yer yok" ifadesini kullandı.

HAFTAYA YOĞUN KAR GELİYOR

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, "Haftaya yoğun bir kar yağışı geliyor" uyarısı da yaptı. Karlı hava ve lodos gibi hava muhalefetine karşın tedbir aldıklarını söyleyen Aycı, THY içinde 6 kişilik bir meteoroloji ekibi kurduklarını dile getirdi.

5 BİN 500 KİŞİ İŞE ALACAK

299 olan toplam uçak sayısını bu yılın sonunda 339'a çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Aycı, 4 bini THY olmak üzere toplam 5 bin 500 personel alınacağını açıkladı. Meteorolojiden 5 günlük haritalı hava tahmin raporu

İLK AKLA GELEN 2. ŞİRKET THY

Şimdiden marka bilinirliğinde dünyada ilk 4 havayolu şirketinden birisi haline gelmiş bile. Aycı konuyla ilgili olarak, "Marka bilinirlikte dünya genelinde yüzde 64 ile Lufthansa'yı geçtik. Avrupa'daki oranımız yüzde 77. Yani 100 kişiden 77'si THY'yi biliyor. Hatta dünya genelinde 'ilk akla gelen havayolu' sıralamasında Emirates'ten sonra ikinciyiz." THY'nin bilinirliğinin bu kadar yükselmesinde hiç şüphe yok ki dünyanın en fazla noktasına uçan havayolu olması önemli" dedi. 114 ülkeye uçtuklarını söyleyen Aycı yeni destinasyonlar listesini ise Havana, Phuket, Hanoi, Meksiko City, Sevilla, Atlanta, Bogota diye sıraladı. Böylece hat sayısı da 290'ın üzerine çıkacak.

SANAL DA OLSA UÇAĞI UÇURDUK

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı ile buluşmamız sonrasında simülatörle pilotluğu da deneyimledik. İlk denemede ne yazık ki bizim uçağımız düştü!

KAVAKLARI DİKTİK ŞİMDİ SIRA ÇINARLARDA

Türk Hava Yolları son 10 yılda gösterdiği performansla gerek büyüklük gerekse bilinirlik açısından dünyadaki birçok rakibini geride bıraktı, bu yarışta adeta sektörün en büyüklerinin de peşine takıldı. Hatta hatırlatmak gerekir THY'nin yükselişi bölgedeki en önemli rakiplerinden Lufthansa'yı da rahatsız etmiş, öyle ki Alman devi THY'nin de içinde bulunduğu bazı şirketlerle ilgili rekabet koşullarını tartışmak üzere konuyu Avrupa Birliği'ne dahi götürmüştü. Gelelim THY'ye... 114 ülkeyle dünyada en fazla ülkeye uçuş gerçekleştiren THY'de hedef artık girdiği pazarlarda lider oyuncu olmak. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı bu stratejiyi şu sözle özetledi: "Diktiğimiz kavak ağaçlarını artık çınarlarla değiştirmek zorundayız. Özellikle de ihracat pazarlarımızda gücümüzü artıracağız. İkinci bir hedefimiz de marka algımızı güçlendirmek. Düne kadar Low Cost (ucuz hava taşımacılığı) algısı vardı. Şimdi müşteri gözünde ödediği paranın karşılığını veren havayoluyuz. Ancak ileride biz premium marka olmak istiyoruz."
Sonraki Haber