Ahmet Beyaz: Bank Asya Finansal market olacak!

Şubeleşme yanında bireysel emeklilik, yatırım bankacılığı ve sigorta alanlarında da atılımlar gerçekleştiren Bank Asya, "finansal market" olma hedefine koşuyor.

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, Bank Asya’nın hedefinin bir bankadan çok tüm finansal hizmetlerin verildiği ‘finansal market’ olmak istediklerini söyledi.
Türkiye’nin öncü katılım bankası Bank Asya yurtiçi şubeleşme atağına hızla devam ediyor. Bank Asya bu kapsamda Diyarbakır’da Güneydoğu Anadolu’daki ikinci bölge müdürlüğünü ve üçüncü şubesini aynı anda faaliyete geçirdi.
Açılış öncesinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, yurtiçinde daha çok müşteriye ulaşmak için şubeleşme faaliyetlerine devam edeceklerini, yılsonuna kadar 20 şube daha açacaklarını ifade etti.
Asya Yatırım, Işık Sigorta, Asya Emeklilik gibi diğer iştirakleriyle birlikte Bank Asya’yı tüm finansal hizmetlerin verildiği bir kurum haline getirmek istediklerini söyleyen Ahmet Beyaz, “Hedefimiz bir bankanın ötesinde diğer iştirakleriyle birlikte tüm finansal hizmetlerin verildiği ‘finansal market’ olmak. Müşterilerimiz şubelerimizden içeri girdikleri andan itibaren emeklikten, sigortaya kadar tüm finansal hizmetleri bulabileceği bir yapı oluşturduk. Bu noktada yeni açtığımız tüm şubelerimiz bizim müşterilerimize ulaşmamız adına çok önemli” dedi.
“BÖLGEDEN BEKLENTİMİZ YÜKSEK”
Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, Doğu’ya ve Güneydoğu’ya yatırımları hız kesmeden devam ettirdiklerini söyledi ve şöyle devam etti:
“Şube açılışları nedeniyle yoğun bir dönem yaşıyoruz. Yılın ilk 10 ayında 30 tane şube açtık. Geçen yıl Türkiye’nin neredeyse her ilinde açtığımız şubelerde çok iyi bir performans yakaladık. Diyarbakır Bölge Müdürlüğü 17 şube ile hizmet veriyor. Şunu altını çizerek belirtmek isterim; Bizim önümüzdeki yıllarda Doğu’dan ve Güneydoğu’dan büyük beklentilerimiz var. Bölgenin potansiyeli oldukça yüksek. Barış sürecinin de, bölgedeki kalkınmaya büyük ivme kazandıracağına yürekten inanıyoruz. Biz, şubeli bankacılığın halen çok önemli olduğuna inanan bir kurumuz. Müşterinin ayağına gitmeyi çok önemsiyoruz. Özellikle bu bölgede daha çok yatırım yapmak, daha çok büyümek istiyoruz.”
Üretime doğrudan destek veren bir banka olduklarını vurgulayan Ahmet Beyaz, “Bank Asya’nın temel bir prensibi var. O da kendi değerlerimizle büyümek. Türkiye’nin her yerinde hizmet ağı olan bir bankayız. Şubelerimiz, müşterilerimizle yakın temas kurduğumuz mecralar. Biz, bir yandan teknolojiyi etkin kullanıp müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıyoruz, diğer yandan şube ağımızı genişletiyoruz” diye konuştu.
281 ŞUBEYE ULAŞTI
2013 yılı itibariyle biri yurt dışında olmak üzere 251 olan şube sayısına 30 yeni şube daha ekleyerek 281’e çıkardıklarına dikkat çeken Beyaz, 2013 yılı sonuna kadar da 20 yeni şube daha açarak şube sayısını 301’e, 2012 yılında 700 olan ATM sayısını bine ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.
Ahmet Beyaz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bank Asya, büyüme hedeflerinde büyük önem arz eden KOBİ bankacılığında yüzde 53 oranında büyüdü. Banka ayrıca bu yılın ilk dokuz ayında; aktiflerini yüzde 33 oranında artırarak 28,4 milyar TL’ye, nakdi kredilerini yüzde 30 oranında artırarak 21,2 milyar TL’ye, toplanan fonlarını yüzde 24 oranında artırarak 19,5 milyar TL’ye, Özkaynaklarını ise yüzde 6 oranında artırarak 2,5 milyar TL’ye yükseltti. Şube ağımızı genişletirken istikrarlı büyümemizi sürdürdük. Bank Asya, 2013’ün üçüncü çeyreğinde 61 milyon TL kar elde etti. Bankanın ilk 9 aylık karı ise 161 milyon liraya ulaştı.”
ASYA EMEKLİLİK HIZLA BÜYÜYOR
Türkiye’nin ilk ve tek faizsiz emeklilik şirketi Asya Emeklilik ise, Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) üye sayısını 110 bine çıkardı. Geçen yıl sektöre giren Asya Emeklilik, bu rakama 1 yıl gibi kısa bir süre içinde ulaştı.
Bank Asya, yeni iştirakleriyle de büyüyen bir katılım bankası. Banka, bu yılın Mayıs ayında sukuk ihraçları, halka arz, birleşme ve satın alma gibi kurumsal finansman alanında müşterilerinin yatırımlarını farklı alanlarda değerlendirmelerine yönelik danışmanlık hizmeti vermek üzere Asya Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’yi kurdu.
Bank Asya, yurt dışı faaliyetleriyle de adından söz ettiriyor. Geçen yıl yurt dışındaki ilk şubesini Erbil’de açan banka, yine aynı yıl içinde Hindistan’da temsilcilik ofisleri açtı.
Sonraki Haber