Akkök enerji üretimine yatırım yapacak

Akkök CEO'su Ahmet Dördüncü, Akenerji'nin üretim tarafına yatırım yapacaklarını belirtti ve satış niyetlerinin olmadığını söyledi.

Kimya, enerji, tekstil ve gayrimenkul alanlarında faaliyet gösteren Akkök Grubu'nun İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, Akenerji'nin üretim tarafında yatırım yapma kararı aldıklarını ve şirketi satma niyetleri olmadığını söyledi.

Düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Dördüncü, Akenerji'yi büyüme alanlarından birisi olarak gördüklerini belirterek, "İnorganik büyümeye açığız ancak somut bir gelişme yok" dedi.

DOĞAN'LA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Doğan Holding bağlı ortaklığı Doğan Enerji'nin, Akkök Sanayi'nin elektrik dağıtım şirketi olan Akcez Enerji'deki hisselerinin satın ve devir alınması için görüşmelere başladığını Aralık sonunda açıklamıştı.

Dördüncü, Doğan grubu ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi ancak başka detay vermedi.

ESKİ SANTRALLER KAPANACAK,YENİLERİ AÇILACAK

Dördüncü, enerji portföylerindeki Bozhöyük, Çerkezköy ve Kemalpaşa santrallerinin verimliliğini yitirmesinden dolayı önümüzdeki dönemde kapatılacağını söyledi.

Akkök CEO'su 2014'e kadar 900 MW gücündeki Egemer doğalgaz santralinin devreye alınacağını ve Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 2,6'sının karşılanacağını, Kemah'ta ise 2014'te HES santralini devreye gireceğini belirtti.

KARBON ELYAFA 1 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Dördüncü ayrıca, Aksa Akrilik ve Dow Chemical Company ortaklığı olan karbon elyaf üreticisi DowAksa'nın, Rusya merkezli Prepreg-ACM and Nanotechnology Center of Composite şirketlerine yatırım için mutabakat zaptı imzaladığını belirtti.

Akkök Grubu, karbon elyafa 5 yılda toplam 1 milyar dolar yatırım planlıyor.

Grubun yatırım planları arasında elektrik dağıtım da var. Akkök 2008'da özelleştirmeden aldığı Sedaş'a 2015'e kadar 320 milyon lira yatırım yapacak.

Dördüncü, geçen yıl 3.1 milyar dolar olan cironun bu yıl da geçen yılkine benzer şekilde 3 milyar doların üzerinde olacağını kaydetti. 2017 hedefi ise 5 milyar dolar. Hedef kimya, enerji, ve gayrimenkulde ilk üçe girmek istiyor. Grup bu yıl toplam 565 milyon dolar yatırım planlıyor.

CNBC-e
Sonraki Haber