Darty'yi almak için üste para istedik!

Vatan'ın patronunun ilginç teklifi Electro World'ü sinirlendirdi!

Yabancı teknoloji marketleri art arda Türkiye’den çıkarken, Vatan Bilgisayar Başkanı Hasan Vatan “Darty ile yazıştık. Üste para istedik. Kızdılar” dedi.

Electronic Partner’ın Türkiye pazarından çıkmasıyla başlayan ve girdabına BestBuy, Electro World’ü de katan furyada Darty’nin de satılacağı kulaktan kulağa dolaşırken Vatan Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Vatan, “Üste para verirlerse alırız” dedi. Vatan Bilgisayar’ın İstanbul Astoria AVM’deki yeni mağazasının açılışında STAR’ın sorularını yanıtlayan Hasan Vatan, yabancı teknoloji market zincirlerinin Türkiye’de çok büyük zarar ettiğini ve pazara adapte olamadığını söyledi.

Vatan Bilgisayar Avrupa’ya Almanya’dan açılacak

Vatan “Hepsi geldiği gibi gidecek. 2014 yılında son kalanı da yolcu edeceğiz. Böylece pazarda biri biz olmak üzere 2 yerli kalacak” dedi. Satın alma konusuna sıcak bakmadıklarını ifade eden Vatan “Genel giderleri bu kadar yüksekken almak akıl kârı değil. Darty ile yazıştık üstüne para istedik, kızdılar” diye konuştu.

Yıl sonunda 100 mağazaya ulaşacaklarını ifade eden Vatan “Bu yılın başında müdürlerimize ya 100 mağazaya ulaşacağız ya da kimse prim alamayacak dedim. Hedefimize ulaştık 2014 yılında 100 mağaza daha açmayı planlıyoruz. ama bunun için kendimizi çok sıkmayacağız. Özellikle daha küçük ölçekli mağazalarla anadolu’ya yayılmayı hedefliyoruz. 2015 yılı itibariyle ise ABD ve Avrupa pazarlarına açılacağız. Önceliğimiz vatandaşlarımızın da yoğun bulunduğu ve bizi ‘Öz Vatan’ olarak bağrına basacak olan Almanya olacak” dedi.

100 mağazaya koşuyor

Vatan Bilgisayar, İstanbul Astoria AVM ve Etiler Dalmaz Center’da dün 2 mağaza birden açtı. Böylece İstanbul’da 21, Türkiye’de 85 mağazaya ulaşan şirket, aralık sonuna kadar İstanbul’da 6 ilçede 6 mağaza daha açacak. Hasan Vatan, Astoria AVM’nin konsept değiştirmesinin kendileri için sorun olmayacağını belirterek “Bölge önemli bir bölge. AVM ya da başka bir şey olması farketmez. Müşterilerin zaten lokasyona alışkanlıkları da var” dedi.
Sonraki Haber