Goldman Sachs Aksa'daki payını artırıyor!

Goldman Sachs, Aksa Enerji'deki pay oranını yüzde 13,30'dan yüzde 16,62'ye yükselecek.Aksa Enerji'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şubilgiler verildi:

"25 Temmuz 2011, 26 Temmuz 2011, 5 Ağustos 2011, 27 Ekim 2011, 6 Nisan 2012, 19 Aralık 2012 ve 21 Aralık 2012 tarihlerinde yapılan özel durum açıklamaları ile (müteakip özel durum açıklamaları ile tadil edildiği şekli ile '6 Nisan 2012 tarihli özel durum açıklaması' bundan sonra "Açıklama" olarak anılacaktır) Yeni Kredi (Açıklama kapsamında tanımlandığı üzere) ve bu çerçevede öngörülen İşlem (Açıklama kapsamında tanımlandığı üzere) kamuya duyurulmuştu.

Ana hissedarımız Kazancı Holding A.Ş. ("Kazancı") tarafından Şirketimize iletilen bilgi çerçevesinde, Yeni Kredi'nin (Açıklama kapsamında tanımlandığı üzere) US$ 400 milyondan US$ 500 milyona artırılması ile ilgili olarak bir anlaşmaya varıldığı öğrenilmiştir. Bu çerçevede US$ 100 milyon tutarındaki ek kredinin kullanılmasını takiben toplam US$ 500 milyona yükselecek Yeni Kredi ile ilgili olarak ek teminat oluşturmak üzere, kredi kullandırma tarihinde Şirketimizin sermayesinin %3,32'sini temsil eden hisseler üzerinde Kazancı tarafından rehin tesis edilecektir.

Ayrıca, Goldman Sachs International'ın ("GSI") Açıklama kapsamında kamuya duyurulan İşlemin şartları uyarınca, Kazancı'dan US$ 60 milyon karşılığında, ortak satışı yoluyla Şirketimizin sermayesinin %3,32'sini temsil eden ilave hisseleri satın alacağı konusunda GSI ve Kazancı anlaşmaya varmıştır. Bu çerçevede, bahsi geçen bu işlemin tamamlanmasını müteakip, GSI'nin Şirketimizin sermayesinde sahip olduğu pay oranı %13,30'dan %16,62'ye yükselecek olup bu işlemin gerçekleşeceği beher hisse fiyatı, Açıklama kapsamında kamuya duyurulan ve 21 Aralık 2012'de tamamlanan işlemdeki beher hisse fiyatına (US$ 2,9437229) eşit olacaktır.

Kazancı tarafından payların US$ 60 milyon karşılığında GSI'ye satılmasını müteakiben, bahsi geçen paylar üzerinde yeni malik GSI tarafından rehin tesis edilecektir. Böylece, GSI tarafından rehnedilen pay oranı %16.62'ye yükselecek olup Kazancı tarafından rehin tesis edilen pay oranı, Açıklama'da da belirtilen oran olan, %52.24 olarak kalacaktır.

GSI tarafından satın alınacak olan bu ilave paylar, Açıklama çerçevesinde daha detaylı olarak açıklandığı üzere olumsuz ekonomik etkilere karşı sağlanan koruma da dahil olmak üzere ancak bununla sınırlı olmaksızın GSI'nin ortaklığına ilişkin olarak Açıklama'da belirtilen düzenlemelere tabi olacaktır. İşleme ilişkin olarak Açıklama kapsamında kamuoyu ile paylaşılan diğer hususlar, Açıklama'da geçerli kalmaya devam etmektedir."
Sonraki Haber