Haramzadelerin Youtube hesabı kapatıldı!

Olay yaratan müzikler hesabın başına bela oldu!

Wall Street Journal Türkiye'den Ayşegül Akyarlı Güven'in haberine göre, son günlerde gündemden düşmeyen ses kayıtlarını sızdıran Twitter TWTR -2.37% ve Youtube hesaplarından Haramzadeler'in Haramzadelerucyuzotuzuc ve Haramzadeler Collection adlı Youtube hesapları askıya alındı. Başbakan Erdoğan'ın "Facebook FB -1.47% ve Youtube'a milleti yedirmeyiz. Gerekirse kapatırız" açıklamasından bir gün sonra gerçekleşen bu askıya alma kararının altında hükümetin şikayetinin değil, telif hakkı konusunun olduğu söyleniyor. İçeriğin önünde çalan müziklerle ilgili telif hakkı sorunu yaşandığı ve hesabın feshedilmesnin bu nedenle gerçekleştiği söyleniyor.
Bugüne kadar 50'den fazla video yayınlayan ve videoları 6 milyondan fazla kez izlenen Haramzadelerin Youtube hesabına girildiğinde "Telif hakkı ihlaliyle ilgili birden çok üçüncü taraf bildirimi aldığımız için Haramzadeler Collection adlı YouTube hesabını feshettik" deniliyor. Şikayetleri yapan 3'üncü partilerin kimler oldğu konusunda ise bir açıklama yer almıyor. Ancak bunu duyuran ve açıklama altında imzası olan Content Factory adlı bir dijital ajans.
Konuya yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre Youtube algotirmik olarak konulan her içeriği izliyor. Yani aslında bir şikayet gitmeden de telif hakkını ihlal eden bir durum olduğunda Youtube bunu yakalayıp hesabı kendiliğinden askıya alabilir. Ayrıca, şikayetle de benzer karar alınabildiğini belirten uzmanlar "Bunun için çalışan bazı ajanslar var. Bunlar içerik sahibi hakları içn Youtube'a başvurabilir ve hesabı kapattırabiliyor" deniliyor.
Youtube'daki uyarı mesajının altında Content Factory adlı dijital ajansın imzası da dikkat çekiyor. Yine hükümete ait ses kayıtları yayınlayan ve yayınladığı videolar bugüne kadar sadece orjinal hesaptan 6 milyondan fazla kişi tarafından izlenen Başçalan hesabı ise kapanmış değil.
Google GOOG -0.40% Türkiye konuyla ilgili haberin çıktığı süre içinde bir yorum yapmadı. Youtube'a itirazda bulunan Content Factory'ye ise ulaşılamadı.
Sonraki Haber