İkbal restoran sayısını 50'ye çıkarıyor

"Şu an 27 franchise restoranla Türkiye'nin en büyük zinciriyiz"

'Sucuk döneri' Türkiye'ye tanıtan Afyonkarahisarlı İkbal Grup, 2013 yılı sonuna kadar 27 olan franchising restoran sayısını 50'nin üzerine çıkarmayı hedefliyor. Türkiye'nin yerli en büyük zincir restoranını bünyesinde barındıran İkbal Grup, helal gıda standartlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği kriterlere uygun üretim yapıyor.
İkbal Gıda Genel Müdürü Sedat Patlar, et sektöründe ciddi çalışma yaptıklarını belirterek, üretim, dağıtım, satış noktalarına ürünleri sevk ederek soğuk zinciri hiçbir şekilde kırmadıklarını söyledi. Önce sucuğu kullanarak, sucuk döner gibi bir modelle 2000'li yılların başında franchising sistemini başlattıklarını ifadede eden Patlar, 2009 yılında ise sistemi geliştirdiklerini ve et ve sebze yemekleriyle hizmet veren restoranlara dönüştürdüklerini belirtti. İkbal'in şu anda 27 franchise restoranı bulunduğunu ifade eden Patlar, " İstanbul'dan İzmir'e, Samsun'dan Ankara'ya kadar birçok ilde yer alan İkbal restoranlarının çoğu, alışveriş merkezleri içinde. 2012 yılı sonuna kadar restoran sayısını 30'a yükseltmeyi hedefliyoruz." dedi.

Genel Müdür Patlar, şu anda 27 franchise restoranla Türkiye'nin en büyük restoran zinciri olduklarını ifade ederek, son yıllarda restoran zincirinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması yönünde önemli yatırımlar hayata geçirdiklerini, konsepti yenilediklerini ve bu yenilenen restoran konseptinin büyük bir beğeni kazandığını anlattı. Patlar, alışveriş merkezlerindeki yeme-içme katlarında İkbal'in vazgeçilmez bir marka haline geldiğini belirterek, yemeklerin üretiminden sevkıyatına ve lojistiğine kadar her türlü detayı kendilerinin yürüttüğünü kaydetti.

Patlar, "Bu, gıda için önemli bir lojistik süreç. Bu işi geleceğe taşıma noktasında da ciddi bir irade ortaya koyduk. Bu anlamda 2013'de yine bizim için ciddi bir atılım yılı olacak. Önümüzdeki dönem içinde restoranlarımızın hizmet kalitesini artırmanın yanı sıra yeni noktalar ile lezzetlerimizi farklı lokasyonlara taşımayı hedefliyoruz. Yıl sonuna kadar 2-3 restoran daha açmayı, 2013 yılında ise toplam restoran sayımızı en az 50'ye ulaştırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

HELAL GIDA STANDARTLARINA GÖRE ÜRETİM

İkbal; markalı ürünlerini ISO, HACCP, BRC ve Helal Gıda standartlarına göre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen yönetmelik ve Türk Gıda Kodeksi Et Ürünleri Tebliği'ne uygun olarak üretiyor. Bütün bu üretim ve denetim koşullarına bağlı olarak İkbal markalı ürünler, hijyenik koşullarda, insan sağlığına uygun ve etiketlerinde belirtildiği şekilde ve içerikle üretilerek müşterilerine ulaştırılıyor. Firma, çoğu ulusal marketle ve ülke çapındaki tüm yerel marketlerle çalışıyor.
Sonraki Haber