Migros Anadolu'ya gelin gidiyor!

Satın alma bombaları ardı ardına patlıyor. Bir sürpriz de Migros'ta!

PARALİMANI.COM/KULİS HABER

Yıllarca Koç Grubu'nun çatısı altında Türkiye'nin en büyük perkande markalarından biri haline gelen ve sonunda 2008 yılında Koç Grubu tarafından 1.98 milyar TL bedelle Londra merkezli fon şirketi BC Partners'a satılan Migros yeniden satış sürecinde.

2012 yılında Koç'un Migros'u yeniden satın alacağı haberleri gündeme gelmiş fakat böyle bir satın alma gerçekleşmemişti. Yine geçen yıl ve bu yıl Ülker Grubu'nun Mİgros'u alacağı iddiaları ortaya atıldı.
Fakat geçtiğimiz günlerde Ülker Grubu'nun Sabancı Grubu'ndan DiaSA'yı satın almasıyla pazarlık masasındaki isimlerden biri süreçten çekilmiş oldu.
Fakat bu defa dünyanın en büyük perakende zinciri olan Wal Mart Migros için masaya oturdu. Fakat yapılan görüşmeler anlaşmayla sonuçlanmadı.

ÜLKER GİTTİ MASA ANADOLU GRUBU'NA KALDI!

Ülker'in devreden çıkmasının ardından masada Migros için en ciddi alıcı olarak Anadolu Grubu'nun kaldığı ve satın alma görüşmeleri için BC Partners ve Anadolu Grubu'nun süreci hızlandırdığı PARALİMANI.COM'a gelen bilgiler arasında.

Migros'un piyasa değeri 3.97 milyar lira seviyelerinde. BC Partners'in elindeki hisse senetlerinin toplam piyasa değeri ise 3.19 milyar TL'yi buluyor.

2008 yılında Migros'u satın alan Moonlight Capital (BC Partners) Moonlight aradan geçen sürede yeni satın almalarla Migros’taki payını yüzde 98’e kadar yükseltti. Böylece Migros’un Moonlight’a toplam maliyeti 3 milyar 761 milyon lirayı buldu. Migros’tan 2009 yılında 2 milyar 74 milyon lira, 2010’da ise 163 milyon TL temettü alan BC, bu yılın nisan ayında 31 milyon adet hisseyi 775 milyon lira bedelle borsada sattı. Bu satışın ardından Migros’un halka açıklık oranı yüzde 19.49’a çıkarken, BC’nin Migros’taki payı ise yüzde 80.51’e indi. BC Migros’ta hâlâ yüzde 80.5’lik payını korurken, temettü ve hisse satışlarıyla 3.1 milyar lira kazanç sağladı.


Sonraki Haber