Piliçlerin dev flörtü!

İki dev birleşiyor mu?

Torunlar Gıda ile ortaklık masasından kalkan Şeker Piliç, bu defa sektörün en büyüklerinden Banvit ile flörte başladı. Ortaklık görüşmelerini borsaya da bildiren Şeker Piliç, Torunlar Gıda ile alacaklılar nedeniyle görüşmelere son vermişti.

Şeker Piliç, KAP’a yaptığı açıklama ile üretimini durdurduğunu bildirmişti. KAP’a yapılan açıklamada: “Alacaklarımız ve banka hesaplarımız üzerinde ihtiyati haciz bulunması sebebiyle üretim için gerekli hammadde alım imkânımız kalmamıştır. Bugün itibariyle üretim ve satışlarımız devam etmektedir. Sözleşmesi iptal olan bayi ve market olmamakla birlikte, üretim için gerekli olan hammadde temin edilemeyeceği için mevcut canlı varlıklar hızlı bir şekilde elden çıkarılarak üretim ve satışımız durdurulacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Şeker Piliç'in üretimi durdurduğunu bildirmesinin ardından, bir diğer et üreticisi Banvit'ten bir açıklama geldi. Banvit tarafından KAP'a yapılan açıklamada Şeker Piliç ile öngörüşmelere başlandığı ifade edildi. Açıklamada, "Bandırma bölgesinin en önemli istihdam odaklarından biri olan Şeker Piliç firması ile ön görüşmelere başlanmıştır. Yapılacak görüşmelere istinaden, gelişmeler kamuya duyurulacaktır." denildi.

Geçen hafta KAP’a yaptığı açıklama ile şirket hakkında icra takibi başlatıldığını bildiren Şeker Piliç, Torunlar Gıda ile masadan neden kalkıldığını belirtmişti. Şeker Piliç tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı: "Şirketimizin borçlu olduğu firmaların bir kısmı tarafından icra takiplerinin başlatıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. İcra takiplerinin tutarıyla ilgili bilgi ileriki günlerde kamuyla paylaşılacaktır. Bu hacizler dolayısıyla Torunlar Gıda San. Tic. A.Ş. ile yapılan ortaklık görüşmeleri son bulmuştur."
Sonraki Haber