Sabancı’da kadın çalışan oranı arttı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, kadın çalışan oranlarındaki artışa dikkat çekti.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, ”Bu yüzyıl bizim, yani kadınların yüzyılı olacak. Ben, yüzyıl bekleyeceğimize inanmıyorum. Bu işi birkaç on yıl içinde halledeceğimize inanıyorum” dedi.

Oran giderek artıyor

2012 yılında işe alım yapılan toplam kadın çalışan oranlarının yüzde 45 olduğuna dikkati çeken Sabancı, şunları söyledi:
”Yine 2012 yılında, toplam kadın çalışan atama ve terfi oranımız yine yüzde 45. Tabii ki bu rakam ve oranları iyileştirmek için de çaba gösteriyoruz.” Daha önce bir görüşmede, ”Bu yüzyıl bizim, yani kadınların yüzyılı olacak” dediğini anımsatan Sabancı, ”Ben, yüzyıl bekleyeceğimize inanmıyorum. Bu işi birkaç on yıl içinde halledeceğimize inanıyorum. Türkiye’de erkeklerin iş gücüne katılım oranı yüzde 71 seviyesinde. Tüm dünyada bu seviye en çok yüzde 75’e çıkıyor. Türkiye’de kadınların iş gücüne katılma oranı ise yüzde 26. Erkeklerin iş gücüne katılım oranları gelebileceği en yüksek seviyede. Sadece bu sebepten dolayı bile kadınların potansiyeli, rakamsal olarak, muazzam” ifadelerini kullandı.

20 trilyon $’lık pazar

Kadın tüketicilerin, dünya toplam tüketici harcamalarının 20 trilyon dolarını kontrol ettiklerini belirten Sabancı, ev satışlarının yüzde 91’inde, araba satışlarının yüzde 65’inde, sağlık harcamalarının yüzde 80’inde ve bilgisayar alımlarının yüzde 66’sında son kararı kadınların verdiğini kaydetti.
Sonraki Haber