Starbucks'ta skandal!

Zararlı bakteri çıktı, 5 milyon dolarlık dava açtı

Starbucks'ta 5 milyon dolarlık skandal... Şirket, 2008'den bu yana birlikte çalıştığı jambon üreticisi firma Wellshire Farms'a 5 milyon dolarlık tazminat davası açtı. Starbucks ABD'de sandviçlerinin içinde kullandığı jambonu müşterilerden gelen şikayetler neticesinde laboratuvar ortamında incelemeye gönderdi. Laboratuvar sonuçları jambonun ciddi oranda zararlı bakteri içerdiğini ortaya çıkardı. Bunun üzerine harekete geçen Starbucks, tedarikçisi firmaya karşı zararının tazmini için hukuki süreç başlattı.
2008'DEN BERİ SORUN VAR
2008 yıldan beri tedarikçisi olan Wellshire'ın ürünleriyle ilgili ilk şikayetlerin iki yıl sonra gelmesinin ardından Starbucks sıcak sandviçlerinin içerisinde jambon kullanımını kaldırmıştı. Olayın ardından Starbucks Wellshire ile olan anlaşmasını tamamen bitirmek istemesine rağmen marka tarafından durumun tekrarlanmayacağına dair ikna edilmişti.
5 MİLYON DOLAR ZARAR
Ancak arkası kesilmeyen şikayetler sonucunda yetkililer jambonun laboratuvar ortamında incelenmesine karar verdi. Sonuçlar jambonun zararlı bakteriler içerdiğini ortaya çıkardı. Tüm bu olayların Starbucks'a maliyetinin 5 milyon dolara yakın olduğunu söyleyen yetkililer "Kimse zarar görmedi" dedi.
Sonraki Haber