THY 40 uçak almaya hazırlanıyor

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, sipariş ettikleri 40 geniş gövdeli uçağın ise 2017'ye kadar teslim edileceğini söyledi.

Türk Hava Yolları THYAO Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Uçuş Eğitim Merkezi'nin tanıtım toplantısında CNBC­e'nin sorularını yanıtladı. Topçu, sipariş ettikleri 40 geniş gövdeli uçağın beş yıl içinde teslim edileceğini söyledi.

Topçu, geçtiğimiz hafta Reuters'a verdiği röportajda Mart sonuna kadar 100'ün üzerinde geniş gövdeli uçak siparişi vereceklerini söylemişti. Haber THY hisselerinin yüzde 5'e yakın prim yapmasına yol açmıştı.

Topçu, "THY olarak finansman zorluğumuz yok. Bu yılın sonundan başlamak üzere 2017'ye kadar 40 uçak filomuza katılmış olacak. Bu geçiş süresinde daha erken pazarlara hitap edebilmemiz için yedi adet geniş gövdeli uçak kiralama durumu var. Zannediyorum bir hafta içinde de onları tamamlamış olacağız" dedi.

40 yeni hat açılacağını belirten Topçu, ABD'de San Francisco, Meksika, Küba, Venezüella ve Kolombiya'nın da yeni rotalar olacağını açıkladı.
Sonraki Haber