THY söz yüzüğünü taktı!

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, dev ortaklık görüşmesi için tarih verdi!

NTV'de yayınlanan "Bana Söz Ver" programında Gülay Afşar'ın konuğu olan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu THY-Lufthansa işbirliği ile ilgili soruları yanıtladı.

Topçu, Lufthansa ile daha ileri derecede bir ortaklık yapılabilir mi diye görüştüklerini ve Alman havayolu şirketinin daha ileri adımları atmak istediğini söyledi.

Topçu, Alman Başbakanı Angela Merkel'in Lufthansa-THY arasında olası bir ortaklıktan söz etmesinin öncesinde de Lufthansa şirketiyle temas halinde olduklarını aktardı ve Lufthansa ile halihazırda dünya havacılık sektörünün geleceği hakkında fikir alışverişlerinde bulunduklarını ifade etti.

Lufthansa ile zaten Sun Express çatısında bir işbirlikleri olduğunu belirten Topçu, 2008 yılında THY'nin Star Alliance'a katılmasına Lufthansa'nın öncülük yaptığını söyledi. Şu anda mevcut ortak uçuşların gerek yurt içinde gerek yurt dışında gerçekleştirildiğini belirtti.

Topçu, Lufthansa ile daha ileri derecede bir ortaklık yapılabilir mi diye görüştüklerini ve Alman havayolu şirketinin daha ileri adımları atmak istediğini söyledi.

Bu konuda son kararın hükümette olduğunu söyleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı Lufthansa’nın isteğinin Başbakan Erdoğan’a iletildiğini aktardı.

“Biz de işbirliğinden yanayız ” diyen Topçu, ortaklığın iki şirket için de karlı olacağını söyleyen Topçu, "Lufthansa büyük bir holding. THY de 15 iştirakiyle büyük bir holding. İki şirketin birleşmesi demek - birleşmeden kastım iki şirketin tüzel kişiliklerinin kaldırılması değil - var olan ortaklıkların ileri götürülmesi demektir" şeklinde konuştu.

Topçu henüz atılmış bir adımın olmadığını önümüzdeki aydan itibaren görüşmelere başlayacaklarını söyledi. Hamdi Topçu 'İki şirketin tüzel kişiliği de kalacak' hatırlatması yaptı.

İSTANBUL'A ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI
İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı için önümüzdeki ay ihaleye çıkılacağını belirten Topçu, "Bize yeni havalimanının 2016 yılında faaliyete geçeceği söylendi. Başbakanımız daha çabuk tamamlanmasını istiyor ancak bir inşaat süresi var sonuçta. İstanbul'un çok acil böyle bir havalimanına ihtiyacı var" dedi.
Sonraki Haber