TÜPRAŞ'tan inceleme açıklaması

Maliye'nin başlattığı inceleme üzerine yazılı açıklama yapıldı

Türkiye'nin sanayi devi Tüpraş, Maliye'nin başlattığı incelemeyle ilgili açıklama yaptı.
Şirketten yapılan yazılı açıklamada "Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından şirketimiz nezdinde akaryakıt hammadde, mamul, yarı mamul, marker, madeni yağ ve diğer ürünlerle ilgili fiili envanter, marker denetimi ve vergi incelemesine başlanmıştır. Konuyla ilgili özel durum açıklaması yapılmasını gerektiren gelişmeler yatırımcılarımızla paylaşılacaktır" ifadelerine yer verildi.
MALİYE'DEN AÇIKLAMA
Maliye Bakanlığı'ndan vergi incelemeleriyle ilgili yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:
"Bugün medya organlarında Maliye ekiplerince bazı vergi mükelleflerinin işyerlerinde Emniyet birimleri ile birlikte denetim yapıldığına dair haberlere yer verilmiştir. Bu çerçevede bu açıklamanın yapılması zaruri görülmüştür.
Vergi Denetim Kurulunca, mahkeme kararına dayanarak, bazı mükelleflerin kanuni merkezlerinde aramalı inceleme faaliyeti yürütülmekte olup, bu hususta Vergi Usul Kanununun Vergi Mahremiyetini düzenleyen 5’inci maddesi hükümlerine göre detaylı bilgi verilmesi mümkün bulunmamaktadır.
Ayrıca, ödenmesi gereken vergilerin doğruluğunu araştırmak, tespit etmek ve sağlamak amacıyla 05/02/2013 tarihinde yürürlüğe giren “Vergi Denetim Kurulu 2013 Genel Çalışma Planı” nda, 2013 yılı içerisinde yapılacak vergi incelemelerine ilişkin genel stratejiler belirlenmiş olup, bir çok sektörde vergi incelemeleri de başlatılmış bulunmaktadır."
Maliye açıklamasında vergi incelemelerinin yapıldığı sektör ve şirketler isimlerine yer verilmedi.
Sonraki Haber