Turkcell'in "Akıllı Şirketler" toplantıları

Turkcell'in şirketlerin başarısına katkıda bulunmak, amacıyla düzenlediği "Akıllı Şirketler" toplantısı Mersin'de yapıldı.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, bir otelde düzenlenen toplantıda, insanlığın tarihi bir değişim ve dönüşüm yaşadığını, insanları, şirketleri, ülkeleri farklılaştıran bu dönemin bilgiye çabuk ulaşmayı sağlayan internet çağı olduğunu söyledi.

İnternet sayesinde küçük bir aletten artık dünyanın her noktasındaki bilgiye çok kısa sürede ulaşabildiğini anlatan Ciliv, "Türkler pratik olarak çık hızlı ama bilgiden mahrum kalmışlar. Şimdi bunu değiştirme zamanı. Teknoloji son 50 yılda büyük bir hızla gelişti, gelişiyor. İnternet tüm dünyada 1,5 milyar kişi seviyesinde. Önümüzdeki 5 yılda bu rakam 5 milyara ulaşacak. Artık bilgiyi paylaşma ve çok daha akıllı hareket etme zamanı" dedi.

Ciliv, Turkcell'in büyük değişim içinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"GSM şirketi olarak yola çıkan şirketimizin şu anda işi ileşitişim ve teknoloji. İletişim deyince mobil ve fiber internet, teknoloji deyince yazılım. 2007'de Turkcel Teknoloji diye bir firma kurduk. Bugün 464 yazılım mühendisiyle Türkiye'nin en büyük yazılım evi Gebze'deki teknokentte. Bulut Bilişim, tabletler ve akıllı cihazları Türkiye'ye yaymak için çalışıyoruz. 1,2 milyon sim kartımız insanlar tarafından değil, cihazlar tarafından kullanılıyor. Geçen yıl 450 bin aracın içindeki sim kart nedeniyle yüzde 15 yakıt tasarufu yani 1 milyar lira tasarruf sağlandı. Hayatın her alanını etkileyecek mobil servisler geliştiriyoruz. Finansta, eğitimde, sağlıkta. İnsanlarımızın bilgiye erişmesini sağlamak, artık sadece teknoloji kullanan değil, teknoloji üreten bir ülke olmamız için çalışıyoruz. Bugün Turkcell olarak sadece Türkiye'de 35 milyon müşterimiz var. Türkiye'de yüzde 52 pazar payına sahibiz. Türkiye dışında 9 ülkede 34 milyon müşterimiz var. Bu ülkelerin çoğunda da pazarda birinciyiz."

Mobil iletişimde kapsamada dünya birincisinin Türkiye olduğunu anlatan Ciliv, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının bu yılki ihalesini kazandıklarını, Türkiye'nin en ücra köşelerinde bin 700 köyü daha kapsama alanına alacaklarını ve yüzde 100 kapsama alanına ulaşılacağını bildirdi.

Ciliv, mobil internet hızında da Turkcell'in 3G hızının ABD'deki 4G'den daha hızlı olduğunu belirterek, "Çünkü mobil internetin hızını 2007-2008'de anladık ve çok yüksek yatırımlar yaptık. Yatırımlara artırarak devam ediyoruz. Türkiye'de alt yapıya en fazya yatırım yapan şirket Turkcell. Hem mobilde hem de fiberde çok üstün bir altyapımız var. Türkiye bin megabit internet hızıyla Japonya ve Kore'nin de aralarında olduğu dünyadaki ilk 4 ülke arasına girdi" diye konuştu.

Yenilikçiliğin sadece ortaya yeni fikirler atmak olmadığına dikkati çeken Ciliv, şöyle konuştu:

"Tamamen Türk mühendislerin geliştirdiği telefon ve tabletler yakında piyasada olacak. Ayrıca gelecek yıllarda bunları Türkiye'de üreteceğiz. İnovasyonda önemli olan yeni bir fikrin ekonomik ve toplumsal faydaya dönüşmesi. Üretenlerle kullananların buluşması önemli. Ben ve ekibim Türkiye’den aldığımızı teknoloji ve bilimle harmanlayarak Türkiye’ye vermek için durmaksızın çalışıyoruz. Akıllı Şirketler etkinliğimizle Anadolu’yu karış karış geziyoruz. Biliyoruz ki içinde yaşadığımız bilgi ve mobilite çağında teknolojiye uyum tüm şirketlerin büyüme yolunda vermesi gereken bir sınav. Şirketlere 'Siz de mobil teknolojilerle şirketinizin maliyetini azaltıp, gelirinizi arttırarak risklerinizi yönetin' diyoruz."

-"İşin Cebinde Çalsın"-

Mersin Akıllı Şirket toplantısında Turkcell müşterilerine "İşin Cebinde Çalsın" ürünü de anlatıldı. Bu ürünle Turkcell Superonline abonelerinin sabit hat numaraları arandığında cep telefonları çalıyor. Ürün, şirketlere her an ulaşılabilir olmayı, işyeri dışındayken sabit numaralara gelen aramaların kendilerine ulaşılmasını sağlıyor. "İşin Cebinde Çalsın" ile şirketlere modemli ve modemsiz iki seçenek sunuluyor.

Modemsiz "İşin Cebinde Çalsın"da masa telefonuna ve internet kurulumuna gerek kalmıyor. Dışarıdan sabit telefona gelen aramalar her zaman cep telefonuna yönlendiriliyor. Ayrıca dışarıyı aramak için sadece cep telefonu kullanılıyor.
Sonraki Haber