Uçan Boğa İstanbul'da pes etti!

İspanyol Iberia çekiliyor!

İspanyol havayolu şirketi İberia, İstanbul gibi bir çok turistik noktalara olan seferlerini rekabet edemediğinden dolayı iptal etti.

Ekonomik olarak zor günler geçiren İberia, yeni yol haritasını açıkladı. Buna göre İstanbul, Atina, Kahire, Santo Domingo ve Havana gibi en çok turist çeken noktalara olan uçuşlar iptal edilirken, Amerika kıtası seferleri artırıldı.
Şirketten yapılan açıklamada, İstanbul, Atina ve Kahire seferlerinin Ocak ayı ortalarında durdurulacağı ve Santo Domingo ve Havana seferlerine ise 1 Nisan tarihi itibariyle son verileceği belirtildi.

"Bu noktalarda diğer operatörlerle rekabet etmek daha zor." denilen açıklamada, bilet rezervasyonu yapan yolcuların paralarını geri alabileceği veya Vueling, Egyptair, Türk Hava Yollları ve Air Europa gibi havayolu şirketleriyle uçuş yapabileceği kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde 4 bin 500 kişiyi işten çıkarma kararı alan İberia, kalan çalışanlarının da maaşlarını düşürmeyi öngörüyor.

Günde 1 milyon eurodan fazla zarar ettiğini açıklayan şirketin bu kararı sendikaların tepkisini çekerken, yeni yıl tatili öncesi muhtemel grev konusunda taraflar arasındaki görüşmeler sürüyor.
(CİHAN)
Sonraki Haber