Ülker'den bakkalara söz!

Ali Ülker söz verdi

Perakendedeki ağırlığını artıran Ülker Grubu’ndan bakkallara ve küçük esnafa güvence geldi. Yıldız Holding Başkan Yardımcısı Ali Ülker, “Haksız rekabet oluşturan düşük fiyat politikası ile bakkal ve küçük esnafı küstürmeyiz” dedi.
Ülker Grubu, Gözde Girişim çatısı altında topladığı şirketlerle perakendedeki ağırlığını artırıyor.Gözde Girişim, Bizim Toptan’ın yanında sektörün iki önemli oyuncusu Dia ve Şok’u satın alarak perakendenin önemli oyuncularından biri haline geldi. Şimdi buna Onurex mağazaları da eklendi.
Adil rekabet yaparız
BUGÜN’e konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, “Türkiye piyasasını iyi anlayan, dinamiklerini iyi bilen bir grubuz ve adil rekabet yapabileceğimizi düşündüğümüz için buradayız” dedi. Piyasadaki rekabet ortamıyla, küçük esnaf ve bakkallara zarar vermeden marketçilik yapacaklarını vurgulayan Ülker, “Haksız rekabet oluşturan düşük fiyat politikası ile bakkal ve diğer küçük esnafı küstürmek istemeyiz. Çünkü onlar bizim aynı zamanda müşterimiz. Piyasadan geldiğimiz için müşterimizi daha iyi anlama şansımız olacak” değerlendirmesini yaptı.
Ucuza satılmayacak
Dia ve Şok marketler için Miss ve Mintax gibi kaybolmaya yüz tutmuş eski markaları tekrar üretecekleri bilgisini veren de Ülker, Türkiye’nin kendine özgü markalarını canlandıracaklarını söyledi. Ali Ülker, kendilerine en fazla bu marketlerde Ülker markalı ürünlerin ucuza satılıp satılmayacağının sorulduğunu da belirterek, şunları söyledi: “Dia ve Şok’larda Ülker markalı ürünler daha ucuza satılmayacak, fiyatları piyasa şartları belirleyecek” dedi.
Meslek liseliye daha çok iş var
Ali Ülker, Türkiye’nin en önemli gündeminin istihdamı arttırmak ve özellikle de genç nüfusa iş bulmak olduğunu söyledi. Ülker, meslek liselerinin önemine dikkat çekerek, “Üniversite mezunu sayımız çok arttı ama burada meslek liselerine odaklanmak lazım” yorumunu yaptı.
Öğrencileri yönlendirmek şart
Yıldız Holding’in geçen yıl işe aldığı 6 bin kişinin, 1500’nün üniversiteden yeni mezunlar olduğu bilgisini ver enÜlker, şöyle devam etti:
“Tek endişem üniversite mezunu sayısı artmakla beraber, onlara iş beğendirmek ve kendi ihtisas alanlarında iş bulmakta zorlanmamız. Türkiye’de üniversite sayısı çok arttı ama yeni üniversite kurarken, ülkedeki iş ihtiyaçlarına göre hareket etmek şart.” Türkiye’de bu kadar çok sayıda üniversite mezununa ihtiyaç olup olmadığının da sorgulanması gerektiğini vurgulayan Ülker, gençlerin daha erken yaşlarda iş dünyasıyla tanışmasının önemine işaret etti. Şirketlerinde teknik işler ve atölyelerde çalışanların tamamının meslek liseli ve meslek yüksek okul mezunu olduğunu belirten Ülker, şöyle devam etti:
“Gençleri meslek eğitimine yönlendirmekte fayda var. Meslek lisesinden mezun olanların iş bulma şansı üniversite mezunlarına göre çok daha yüksek. Meslek lisesi sayı ve çeşitlerini arttırmakta da fayda var.”
Türkiye’yi bilenler Gezi’yi sormadı
Gezi olaylarının ekonomiye etkisinide değerlendiren Ali Ülker, “Bu olaylar gelmiş geçmiş oldu diye temenni ediyorum, iş dünyası istikrar bekliyor” dedi. Ülker, şöyle devam etti: “Yurtdışı ortaklarımız gelip gidiyor. Onlar bize Gezi’yi sormadı. Ben sorduğumda endişe duymadıklarını söylediler çünkü Türkiye’yi biliyorlardı. Sadece Türkiye’yi tanımayan yabancı şirketler endişe etti. Sonuçta bu gibi olayların uzun sürmesi bütün ülkeye zarar verir. Amaç mesaj vermekse beno mesajın gerekli yerlere gittiğini düşünüyorum. Uzlaşmak güzeldir.”
ZAFER ÖZCAN - BUGÜN GAZETESİ
Sonraki Haber