Belhanda'da Cuma günü Kadıköy'de!

Youness Belhanda ve Montpellier Kulübü ile görüştüğünü borsaya bildiren Fenerbahçe teminat mektuplarını da Fransız kulübüne iletti. İmza an meselesi

Fenerbahçe'nin ara transfer dönemindeki ilk transferi olmasına kesin gözüyle bakılan Younes Belhanda için Montpellier Kulübü Başkanı'nın yaptığı açıklamalar kafa karıştırmıştı.

BONSERVİZ BEDELİ 5 MİLYON EURO

Ancak Fenerbahçe'nin dün Fransa'ya tüm banka teminat mektuplarını ilettiği ve oyuncunun en geç cuma günü İstanbul'da imza töreniyle resmen Fenerbahçeli olacağı bildirildi. Faslı yıldızın yarın İstanbul'a gelme ihtimali de bulunuyor. Youness Belhanda için Montpellier'e 8 milyon Euro bonservis ödenecek.

SÖZLEŞME 4.5 YILLIK OLACAK!

Faslı futbolcuya yıllık 2.3 milyon Euro ve maç başı 25 bin Euro ödenecek. Belhanda 4.5 yıllık sözleşme imzalayacak. Fenerbahçeli taraftarlar da bir an önce bu transferin tamamlanmasını arzu ediyorlar. Alex ülkesine döndükten sonra gerçek bir 10 numaranın eksikliğini hisseden Sarı-Lacivertliler, Galatasaray'ın Hollandalı yıldız Sneijder'i transfer etmesinin ardından kadronun güçlendirilmesini istediği bilinen bir gerçekti. Belhanda'nın Türkiye'yi tercih etmesinde müslüman bir ülke olmasının da büyük etkisi bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda "Dini görevlerimi rahatlıkla yerine getirebileceğim bir yerde forma giymek istiyorum" diyen Belhanda, kulübünün tüm zorlamalarına karşın Fenerbahçe'ye transfer olmakta kararlı olduğunu her fırsatta söylemişti. Belhanda, sürati, tekniği, gol vuruşlarının yanında çalışkanlığı ile de dikkat çekiyor.

GELECEK VAAD EDEN 1 NUMARALI FUTBOLCU!

Belhanda, 2011/12 sezonunda Fransa Ligi'nin en büyük gelecek vaad eden futbolcu ödülünü aldı. Montpellier'in şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Faslı futbolcu, yılın en güzel golü ödülünün de sahibi olmuştu.

MÜSLÜMAN VE IRKÇILIĞA KARŞI SÖZÜNÜ SAKINMIYOR

Geçtiğimiz yaz umreye giden Belhanda, "Benim için kaba, agresif, zaten o Arap diyorlar. İşte buna çok güceniyorum" demişti.

F.Bahçe'nin önceki akşam görüşmelere başladığını borsaya bildirdiği Belhanda, geçtiğimiz sezon yaptığı patlama ile dikkat çekmişti. Ancak Belhanda sözünü sakınmayan yapısıyla da dikkat çekiyor. Geçtiğimiz temmuz ayında umre yapan ve dinine bağlı bir müslüman olan Belhanda, "Benim için agresif ve kaba biri. Zaten Arap diyorlar. İşte buna güceniyorum" demişti...

GEÇEN YIL 28 MAÇTA 12 GOL ATTI

Geçen yıl Montpellier'in şampiyonluğunda pay sahibi olan Belhanda sezonu 28 maçta 12 golle tamamlamıştı.

FRANSA FORMASINI GİYDİ AMA DEVAM ETMEDİ

Fransa'nın U-20 ve U-18 takımlarında defalarca forma giyen Belhanda, 2 yıl önce A Milli Takım için Fas'ı tercih etti. 22 yaşındaki Belhanda için Montpellier başkanı geçen yıl 60 milyon Euro rakamını telaffuz etmişti.




Sonraki Haber