Cimbom'un kalesinde büyük tehlike!

Tam da Fenerbahçe ile Süper Kupa derbisi öncesinde...

Dany'nin oyun kuralları içinde kırmızı kart görmesi herhangi bir cezaya olasılık tanınmazken Muslera için aynı durumlar mümkün değil...

Hakemle tartışan ve sonrasında kırmızı kart gören Fernando Muslera'nın kaderi İtalyan hakemin yazacağı rapora bağlı. Hakemin raporda ceza talep etmesi ve TFF'ye göndermesi Muslera'ya bir yaptırım uygulanacağının habercisi niteliğinde. İtalyan hakemin raporu doğrultusunda da TFF, Muslera'yı Disiplin Kurulu'na sevk edebilir.

Birincisi; her ne kadar müsabaka İtalya Futbol Federasyonu uhtesinde oynanmış olsa da G.Saraylı oyuncularla ilgili herhangi bir yaptırıma karar verme hakkına sahip değil. Bunu ülke federasyonundan talep eder. Ülke federasyonu gerekli cezayı vermezse o zaman ilgili hakem raporunu ve delillerini UEFA'ya göndererek gerekli cezanın verilmesini talep eder.

İkincisi; G.Saraylı oyuncu veya oyunculara Napoli karşılaşmasıyla ilgili PFDK herhangi bir ceza verirse her ne madar bu uluslararası bir özel müsabaka olmasına rağmen bu cezaların infazı ulusal resmi lig müsabakalarında yapılır. (Süper Kupa, Lig ve Türkiye kupası)

Üçüncüsü; eğer maçın hakemi veya İtalya futbol federasyonu G.Saraylı oyuncu veya oyuncularla ilgili TFF'den bir ceza talebinde bulunmazsa TFF'nin re'sen alabileceği bir karar yetkisi bulunmuyor. Peki İtalya federasyonu hakem raporunu baz alarak TFF'den bir ceza talebinde bulunursa ne olur?

Bu durumda TFF Disiplin Talimatı devreye girecektir.

Peki talimatlar ne diyor?

"Özel müsabakalardaki disiplin ihlalleri nedeniyle müsabakadan men veya hak mahrumiyeticezası ile cezalandırılan futbolcular ve diğer kişiler hakkında bu ceza resmi müsabakalarda infaz edilir" 11 Ağustos'ta oynanacak olan Süper Kupa maçı da resmi müsabaka hükmündedir.

Yine "Oyun kurallarını ihlal etmekten ötürü özel bir müsabakada ihraç edilen futbolcular, aynı olayda disiplin kurullarınca ayrıca cezalandırılmamışsa bir sonraki resmi müsabakada oynayabilir" diyor. Buna göre Dany ve Muslera'ya gördükleri kırmızı karttan dolayı TFF'den (İtalya futbol federasyonu talebiyle) bir ceza çıkmadığı takdirde bu kırmızı kartların otomatik ceza infazı yoktur. İlk resmi maçta oynayabilirler.

Konuyla ilgili farklı bir ayrıntı ise TFF özel müsabaka ve turnuva talimatının 7. maddesinde. İlgili madde de "Özel müsabaka veya turnuvalarda gerçekleecek ağır disiplin ihlalleri (ihlalin cezasının alt sınırının iki veya daha fazla müsabakadan men cezası olması hali) halinde Futbol Disiplin Talimatı kapsamında gerekli işlemler yapılır" diyor.

Disiplin yargılaması açısından benzer bir olay Trabzonspor'lu Fatih Tekke'nin Avusturya'da oynanan bir özel müsabakada karşılaşmanın hakemine yönelik hareketinden dolayı Fatih Tekke'ye TFF tarafından verilen ceza oldu. Disiplin ihlali açısından yine özel müsabakalara ilişkin farklı bir örnek ise, Manisasporlu Simpson'un geçen sene Almanya'da oynanan bir özel müsabakada gördüğü kırmızı karttan dolayı TFF disiplin kurulu tarafından 1 maç cezaya çarptırılması oldu.
Sonraki Haber