Emenike:3 Cardozo:0

Transferin rotası değişiyor

Portekizli golcünün ikinci plana düşmesinin 3 önemli sebebi var.
1) Emenike 4 yaş daha genç, Biri 30 diğeri 26 yaşında.
2) Cardozo günü kurtarır, Emenike geleceğe yönelik kazançlı bir yatırım olur.
3) Cardozo’nun bedeli Emenike’den tam 5 milyon euro fazla.
Golcü transferi konusunda Cardozo ile Emenike arasında kararsızlık yaşayan F.Bahçe’de, Nijeryalı oyuncunun ismi ön plana çıkmaya başladı. Gündemden düşmeyen iki oyuncuyla da transfer görüşmelerinin sürdüğünü borsaya bildiren F.Bahçe’nin bu çıkışı ortamı iyice alevlendirdi. Ancak son dönemde Emenike ismi Cardozo’nun önüne geçmeye başladı. Teknik Direktör Ersun Yanal’la durum değerlendirmesi yapan yönetimden çıkan ortak karar ise Emenike’yi almanın daha akılcı olacağı yönünde. Cardozo’nun ikinci plana düşmesinde şu 3 önemli etken rol oynadı:
1) İki oyuncu arasında ciddi bir yaş farkı var. Emenike, Cardozo’dan 4 yaş daha küçük. Yani Cardozo’nun 30 yaşında olması ve yavaş yavaş futbolu bırakma noktasına yaklaşması önemli bir dezavantaj.
EMENİKE GİDERKEN KAZANDIRIR
2) Cardozo’nun transfer edilmesi halinde, bu sportif yatırım açısından da doğru bir tercih olmaz. Çünkü 30 yaşındaki Cardozo’nun son sahibi F.Bahçe olacak. Oysa 26 yaşındaki Emenike’nin daha sonra yeni bir transfer yapması ve kulübün para kazanma ihtimali daha yüksek. Ayrıca Türkiye’de futbol oynayan ve F.Bahçe’yi yakından tanıyan Emmanuel Emenike uyum sorunu da yaşamaz.
GİTTİĞİ ÜCRETE GERİ DÖNEBİLİR
3) İki oyuncunun maliyetleri arasında da çok ciddi bir uçurum var. Benfica, Cardozo’nun 15 milyon euroluk fiyatında ısrar ediyor. Oysa Emanuel Emenike’yi F.Bahçe Spartak Moskova’dan sattığı fiyat olan 10 milyon euroya geri alma şansına sahip.
ARKASINDA KÜÇÜK HESAPLAR OLABİLİR
Cardozo pazarlıklarıyla ilgili Portekiz basınında ilginç bir iddia ortaya atıldı. Record gazetesi, Cardozo transferinin donma noktasına geldiğini öne sürerken, F.Bahçe’ye karşı saldırgan bir dil kullandı. Cardozo’nun G.Saray’a gidebileceği imasında bulundu: “Bu sürpriz bir gelişme. F.Bahçe’nin taktiğinin arkasında küçük hesaplar olabilir. F.Bahçe 12 milyon euro artı bonuslarla birlikte 15 milyon euroluk bir anlaşma sağladı ancak son anda görüşmeleri durdurma manevrası ile birlikte Benfica’ya bir gözdağı vermek istiyor. Buna rağmen Cardozo’nun takımdan ayrılması kesin, İstanbul’da başka bir takıma da gidebilir.”

Akşam
Sonraki Haber