Fenerbahçe'den sürpriz transfer hamlesi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup ile ilgili bomba gibi bir haber gündeme düştü.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup ile ilgili bomba gibi bir haber gündeme düştü.
Teknik direktör Samet Aybaba tarafından eleştirilen oğluna destek olmak amacıyla İstanbul'a gelen baba Muzaffer Özyakup'un oğlu adına transfer görüşmeleri yaptığı ortaya çıktı.

Oğuzhan'ın bozulan psikolojisini düzeltmek için ev tutan ve Türkiye'den ayrılmayan genç futbolcunun babası, iddialara göre bazı aracılar vasıtasıyla Fenerbahçe ile görüştü. Sarı lacivertli takım ile yapılan görüşmeden olumlu ayrılan baba Özyakup'un, oğlunu da iknaya çalıştığı bildirildi.

Ancak Beşiktaş yönetiminden bazı isimlerin bu durumdan haberdar olduğu ve Oğuzhan'la görüşüp ikna etmeye çalıştıkları da kulüpten gelen haberler arasında yer aldı.

Oğuzhan'ın bugünü, dünden belliydi!

Peki, Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı birbirine düşüren Oğuzhan Özyakup kim?
Trabzonlu bir ailenin çocuğu olan Oğuzhan Özyakup, Hollanda'nın Zaandam kentinde doğdu. 12 yaşında futbola adım attı. İlk takımı Hellas Sport'tu. Ancak bu takımda sadece 1 sene kalabildi, çünkü AZ Alkmaar'ın yetenek avcıları onu çoktan keşfetmişti. AZ'nin o dönemki teknik direktörü Marcel Brands'in çabasıyla takıma katıldı. Louis van Gaal'ın gelişiyle birlikte ayağa kalkan AZ Alkmaar'ın altyapısında yeteneklerini, takım oyunuyla birleştirmeyi öğrendi. Oğuzhan'ın yetenekleri, futbol görüşü ve fiziği, Avrupa'nın dev ekiplerinin dikkatinden kaçmadı. Öyle ki Arsenal, Manchester United, Chelsea, Manchester City ve Inter teklifleriyle Oğuzhan'ı sıkıştırmaya başladı. Yıldız futbolcu, 2008 yılında Arsene Wenger'in 'futbolcu fabrikası'nın bir üyesi olmayı kabul etti.

Yeni Fabregas diyorlardı

Türkiye'de kimsenin o dönemde tanımadığı Oğuzhan, Hollanda U-17 Milli Takımı'yla 2009 yılında Avrupa Şampiyonası'nda final oynadı. Londra ekibinin altyapısının önemli isimlerinden Gary Glessing, Oğuzhan'ın yeteneklerini 'sıradışı' olarak değerlendirdi. Öyle ki bundan bir sezon önce, "Oğuzhan, Fabregas kadar yetenekli bir oyuncu. Fabregas'ı kaybetsek bile, elimizde çok ciddi değerler var" demişti.

Arsenal'de işler iyi gitmedi

Ancak Arsenal'in A takımında işler Oğuzhan'ın istediği gibi yürümedi. Önünde Wilshere, Cazorla, Frimpong, Ramsey, Arteta ve Diaby gibi isimler vardı. Manchester United'a transfer olan "Ağabeyim gibi" dediği van Persie'nin de sözünü dinledi ve ayrılmak istediğini kulüp yönetimine bildirdi. Trabzonspor'un da çok istediği Oğuzhan, çocukluğundan bu yana Beşiktaş'ı tuttuğunu belirtip, Siyah-Beyazlılar'a imza attı.

Aykut Kocaman bizzat devrede

Oğuzhan'ın Beşiktaş'ta mutsuz olduğunu öğrenen Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Oğuzhan için yönetime bizzat istekte bulundu. Takımda genç yeteneklere şans vermek isteyen, Geleceğin Fenerbahçe'sini kurmanın planlarını yapan Kocaman'ın bu isteğine yönetim de destek verdi ve harekete geçildi. Recep Niyaz, Salih Uçan ve Beykan gibi gençleri takıma kazandıran Kocaman'ın yeni gözdesi de Oğuzhan...

Kaynak: Fotospor
Sonraki Haber