Galatasaray hisselerinde büyük düşüş

En çok zararı o aldı

Şike soruşturmasının başlamasının ardından dört büyük futbol kulübünün İMKB’deki hisselerinde yaşanan kayıplar, aradan aylar geçmesine rağmen telafi edilemedi. Zararları daha da artan dört büyükler, kimi zaman piyasa değerlerinde yüzde 50’ye yakın kayıp yaşadı. Asıl dikkat çeken, şikeye karışmayan Galatasaray’ın en çok zarar eden takım olması.

G.Saray yüzde 60 düştü

Şike soruşturmasının başlamasının ardından dört büyük futbol kulübünün İMKB’deki hisselerinde yaşanan kayıplar, aradan aylar geçmesine rağmen telafi edilemedi.

Soruşturma öncesine kıyasla Fenerbahçe’nin piyasa değeri yüzde 39, Beşiktaş’ın yüzde 33, Galatasaray’ın yüzde 60 ve Trabzonspor’un ise yüzde 20 düştü. Şike soruşturmasının 3 Temmuz 2011’de başlamasının ardından dört büyük futbol kulübünün İMKB’deki hisselerinde yaşanan kayıplar, aradan 8 ay geçmesine rağmen telafi edilemedi. ‘’Örgütlü biçimde şike yapıldığı, teşvik primi verildiği’’ iddiaları üzerine 3 Temmuz’da aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da olduğu kulüp yöneticisi, futbolcu ve teknik adamların gözaltına alınmasıyla başlayan ‘’Şike soruşturması’’, Aziz Yıldırım, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ve yöneticisi Serdar Adalı’nın tutuklanmasıyla futbol kamuoyunu daha çok etkiledi.

Yaşananları ekonomik anlamda da hissetmeye başlayan kulüplerin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem gören hisse senetleri önemli oranda değer yitirmeye başladı. Soruşturmanın üzerinden aylar geçmesine rağmen aradan geçen sürede kayıplarını telafi etmek bir yana zararları daha da artan dört büyükler, kimi zaman piyasa değerlerinde yüzde 50’ye yakın kayıp yaşadı. Kulüpler için olumlu sayılabilecek gelişmeler Borsa‘daki yaraların sarılmasına yardımcı olurken, asıl dikkati eken bu süreçte Galatasaray’ın yüzde 60’lık oranla Fenerbahçe’den bile daha çok zarara uğraması oldu
Sonraki Haber