Galatasaray ligden kopar!

Ersun Yanal'dan kızdıracak sözler!

Antalya'da ikinci yarı hazırlıklarını sürdüren F.Bahçe’de kampa çalışkanlığıyla teknik direktör Ersun Yanal damga vuruyor. Otelde kurduğu odayla tüm vaktini kendi takımı ve rakip takımların analiziyle harcayan Yanal eşofmanlarını üstünden çıkarmıyor. İstanbul’dan gelirken yanında takım elbise getirmeyen, tecrübeli hocanın hem Antalya F.Bahçeliler Derneği’nin dayanışma gecesinde hem de 'teknik direktörler zirvesi'nde üzerinde takım elbise yoktu.
VARSA YOKSA İŞ
Yanal için varsa yoksa iş de iş. TSYD seminerinden yapılan davete bile gitmedi. "Kimseye ayıracak boş vaktim yok" diyor. Tüm zamanını antrenmanlara ve futbolcularına ayırıyor. 10 gündür Antalya’da bulunan sarı-lacivertli takımın teknik patronu bakın bu süreçte dersine nasıl çalıştı, ikinci yarı için neler düşünüyor...
YENİLGİYİ HAZMEDEMİYOR
Alanya maçından başlayalım. O kadar hırslı ki kesinlikle hazırlık maçı dahi olsa mağlubiyeti hazmedemiyor. O maça sadece koşu mesafeleri ve idman gözüyle baksa da F.Bahçe forması altında futbolcularının her zaman elinden geleni en iyi şekilde yapmasını bekliyor. "F.Bahçe çıkıp kazanacak. Ne benim ne futbolcuların bahanesi olabilir. Bazen sinirimden ellerimi sıkıyorum" diyerek yenilgiyi kabul edemediğinin ipuçlarını veriyor. "Ben hırs yaparım ama artık oyuncular da yapıyor. Yenilmek onların da hiç hoşuna gitmiyor” diyor. (Bu söz hazırlık maçı için)
'EYVAH' DERKEN TATİL ÖDÜLÜ
Alanya maçından sonra saat 01.00 gibi otele varıldı. Herkes odasına çekilirken Yanal ve ekibi sıcağı sıcağına sabaha karşı 05.00’e kadar analiz yaptı.
Ertesi gün kahvaltıya indiğinde futbolcular gözlerini hocadan kaçırıyor, 'eyvah' diyorlar. “Acaba bugün bizi neler bekliyor?” diye. İşte tam o anda beklenen ceza bir anda ödüle dönüşüyor. Kampta 1 gün izin vererek herkesin beklentisini terse çeviriyor Ersun hoca. Nasıl ki noelde yerliler ayrı yabancılar ayrı idman yaptı bu da bir ilkti. Kampta 3 idman ödülü verildi ama öyle bir yükleme yapıldı ki sabah futbolcular kahvaltıya bile zor kalktı.
'FARK KORUNUR'
Gelelim işin matematik kısmına. Hani F.Bahçe’nin fikstür dezavantajı var ya. Bu bizim düşüncemiz tabii. Bakın Yanal ve ekibi ince hesapla puan farkının korunacağını nasıl işaret ediyor. İlk 4 hafta kritik. Konya, Eskişehir, Sivas, Kasımpaşa. Bu rakiplerden ikisi Türkiye Kupası’nda mücadele edecek. Sonra Elazığ ve G.Birliği var. İlk 4 hafta kayıpsız geçilirse bu 2 maç takımı iyice şampiyonluk havasına sokacak. Bunlar kısa vade hesapları. Derbi stratejisi biraz farklı. G.Saray ile lig maçı 5-6 Nisan'da oynanacak. G.Saray, kupada 6 grup maçı yapacak. Turlarsa yarı finaldeki ilk karşılaşmasını da oynayacak. Yani ekstradan 7 maça çıkmış olacak. Bir de Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea ile 2 maçı var. Bu da derbiye dek F.Bahçe’den 9 maç fazla yapar.
CiMBOM’A GÖNDERME!
Ersun hoca konuyla ilgili “Onların yerinde olmayı hiç istemezdim. Yıpranma payı ve lige dönüşlerin zorluğu da düşünüldüğünde onların da işi bizim kadar zor” diyerek G.Saray’a gönderme yapıyor. Geçen seneyi hatırlayın. 3 kulvarda 64 maça çıkan F.Bahçe öyle anlar geldi ki sakatlıklardan orta saha kuramadı (Benfica maçı) yolculuklardan perişan düştü.
Sonraki Haber