Okan Buruk’un endişesi arttı: Galatasaray yönetimi ikiye ayrıldı!

Süper Lig’de liderlik koltuğuna oturan Galatasaray’da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sarı kırmızılı camiada teknik direktör Okan Buruk’un açıklamaları tartışma yarattı. Galatasaray yönetimi ikiye ayrıldı. İşte detaylar…

Süper Lig’de üst üste iki sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray yeni sezona da hızlı girdi. Sarı kırmızılı ekip ligde oynadığı 7 maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlik kazandı. Lig’de zirveye adını yazdıran Galatasaray başarılı sonuçlar alsa bile oyunla ilgili eleştiriler ortaya çıktı. Süper Kupa finalinde Beşiktaş’a 5-0’lik skorla mağlup olan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne ise katılamadı. Young Boys ile play-off turunda eşleşen sarı kırmızılı ekip avantajlı taraf olarak değerlendiriliyordu. Galatasaray yönetimi Şampiyonlar Ligi’nden gelecek olan 30 milyon euroluk geliri bekliyordu.

Okan Buruk’un Üzerindeki Baskı Arttı

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nden elenmesi ile birlikte teknik direktör Okan Buruk’un üzerindeki baskı arttı. Süper Lig’de Fenerbahçe derbisini kazanarak moral depolayan sarı kırmızılı ekip, Kasımpaşa beraberliği ile yeniden kaosa girdi. Galatasaray’ın skor olarak öne geçtiği üst üste iki maçtan da berabere ayrılması tepkileri artırdı. Sarı kırmızılı yönetimin içerisinde tartışmalar ortaya çıktı.

Yöneticiler, Başkan Dursun Özbek’e Şikayet Etti

Galatasaray yönetiminde yer alan iki yöneticinin Başkan Dursun Özbek ile konuştuğu ortaya çıktı. Teknik direktör Okan Buruk’un Young Boys ve Rigas maçlarındaki performansını gündeme getiren yöneticilerin ‘’Okan hocayla Avrupa’da başarı kazanamayacağız’’ dediği öğrenildi. Okan Buruk’un son basın toplantısındaki agresif tavırlarının arkasında bu konuşmaların yer aldığı ileri sürüldü. Tecrübeli teknik adam eleştirilerin umurunda olmadığını belirterek, ‘’Ben başa geçtiğimde takım 13. sıradaydı. Ben gelmeden önce küme düşme hattına yakın dönemler oldu. Eleştiriler saygı çerçevesinde olsun demeyeceğim çünkü bizim ülkede linç kültürü var! Galatasaray ile 2 Süper Lig şampiyonluğu kazandım. Hedefleri biz büyüttük’’ ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Özbek Kararsız Kaldı

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk’un istifasını sadece yöneticiler değil, taraftarlar da gündeme getirdi. Twitter’da Okan Buruk ile ilgili 120 bine yakın istifa twetti atıldı. Sarı kırmızılı taraftarların Alanyaspor maçında tribünleri erken terk etmesi de dikkat çekti. Başkan Dursun Özbek ise tepkilere rağmen Okan Buruk’a destek verdi. Okan Buruk’un kendisiyle birlikte geldiğini belirten Başkan Özbek, ‘’ Hocanın yerine teknik direktör aramıyoruz. Sonuna kadar Okan Buruk'un arkasındayız’’ ifadelerini kullandı. Kulislerde konuşulanlara göre Başkan Özbek, Okan Buruk’un düzeleceğine dair inancını koruyor. UEFA Avrupa Ligi’nde kötü bir sonuç alınması halindeyse yönetimin farklı bir yol haritası çizebileceği konuşuluyor.

Sonraki Haber