Olcay 25 milyon TL

Samet Aybaba, 25 yaşındaki yıldızın her yaşına '1 milyon TL' değer biçti: Kimse bizden Olcay’ı alamaz, eğer isterlerse bunun bedelini ödemek zorundalar...

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, siyah-beyazlı kulüple ilgili tüm merak edilenleri A'dan Z'ye anlattı. İşte Aybaba'nın, Beşiktaş camiasının merak ettiği sorulara verdiği çarpıcı yanıtlar..

FUTBOLCULARINIZI BASIN ÖNÜNDE ELEŞTİRDİĞİNİZ İÇİN TEPKİ ALDINIZ, ÖZELLİKLE OĞUZHAN KONUSUNDA.

Neyi eleştirdiğim çok önemli. Oğuzhan bize rezerv ligden geldi, hiçbir üst düzey takım tecrübesi yok. Biz Oğuzhan'ı Türkiye'nin en iyi takımının, 20 maçta oynayan oyuncusu haline getirdik. Benim futbol içindeki her şeyi eleştirmeye, övmeye ve yermeye hakkım var.

BU ELEŞTİRİLERİNİZİ YÜZ YÜZE YAPMAK DAHA MI DOĞRU OLURDU?
Biz doğru olan şeyleri söyleriz. Oyuncumla benim arama kimse giremez. Onlar benim evladım. Benim eleştirdiğim şey, iki maç iyi oynayan futbolcuyu göklere çıkarmak, daha sonra o futbolcuyla ilgili başka şeylerin yazılıp çizilmesi. O zaman oyuncunun performansında da düşüş oluyor.

DEVRE ARASI TRANSFERLERİNDEN NE KADAR VERİM ALABİLDİNİZ?
Devre arası iyi bir oyuncu alamazsınız, alırsanız da maliyeti çok yüksek olur. Ara transferde diğer takımların yaptıklarını da görüyorsunuz. Hedefi olan takımdan iyi oyuncu alabilir misiniz? Mesala bizim takımımızdan gelip de şimdi Olcay'ı alabilir misiniz? Eğer almak isterseniz, maliyeti inanılmaz yerlere gelir. Mesela Olcay'ı almak isterseniz, biz de onun için 25 milyon TL isteriz.

DENTİNHO VE GÖKHAN NASIL?

Gökhan geldiğinde iyiydi, şimdi bocalama dönemi geçiriyor. Dentinho da şimdi gelişmeye başladı. Beşiktaş'a gelip katkılı olmak, büyük takıma adapte olmak kolay değildir. Bu takımlarda yer almak için aşama aşama bir şeyler yapmak lazım. O nedenle oyuncularımızdan memnunuz.

OLCAY ŞAHAN'IN PERFORMANSI NASIL?

Olcay çok coşkulu, saygılı bir çocuk. İşine inanılmaz bağlı. Rakip takımı en çok karıştıran oyuncu Olcay. Bu performansıyla, bu duruşuyla daha da iyi yerlere gelecektir göreceksiniz. Hatta şöyle bir örnek vereyim. Olcay geçtiğimiz günlerde antremandan önce benim odama geldi. Torbanın içinden ilk giydiği Milli formasını çıkardı. "Hocam bu formada sizin çok emeğiniz var" dedi ve bana hediye etti. Bundan güzel duygu olamaz.

'CAMİAYA ŞAMPİYONLUK SÖZÜ VERMEDİM' DEDİNİZ. BUNU BİRAZ AÇAR MISINIZ?
Ben böyle bir şey söylemedim.

TOP SİZİ SEVMİYOR MU?
Bu sezon hiç sevmedi. Birkaç maç belki bizi sevdi ama genelde sevmedi.

PUAN KAYIPLARINIZI NEYE BAĞLIYORSUNUZ?
Bazen biz hata yaptık. Ben yaptım, oyuncularım da yaptı. Hakemler de...Yapınca da böyle üzücü skorlar ortaya çıktı. Çıkmasaydı biz çok daha farklı yerde olurduk.

HAKEMLERDEN ŞİKAYETÇİ MİSİNİZ?
Yok değilim. Futbol içindeki bütün unsurlara saygılıyız. Biz Beşiktaş'ız. Biz Süleyman Seba döneminin takım kaptanıyız. Bizim insanlara bakış açımızda hiçbir değişiklik olmadı, herkesin düşüncesine ve fikirlerine saygılıyız.

YENİ SEZON İÇİN TRANSFER YAPACAK MISINIZ?
Evet, izleme komitemiz çalışıyor. Avrupa'nın hemen hemen her şehrinde maç izliyorlar. Bize raporları getiriyorlar. Biz de o raporlar doğrultusunda transferler yapmaya çalışıyoruz. 3-4 transfer yapabiliriz, yerli ya da yabancı. Öncelikli hedefimiz Beşiktaş'a altyapıdan oyuncu değil, oyuncular kazandırmak. Bugün olmazsa yarın, yarın da olmazsa öbür gün. 1-2 tane de gurbetçi oyuncu alma planımız var.

YÜREKTEN OYNUYORUZ

Samet Aybaba, "Bu sezon en yürekten oynayan takım kim?" sorusuna, "Burada mütevazı olamayacağım. En yürekten oynayan takım Beşiktaş" yanıtını verdi. Aybaba, taraftarlar için de şu yorumu yaptı: "Özellikle son Kasımpaşa maçından sonra oyuncuları tribüne çağırmaları güzeldi, işte Beşiktaşlılık budur. Bana maçtan önce Kasımpaşa maçını kaybedeceksin deseniz inanmam, rüya görüyorsunuz derim."

FERNANDES YETERSİZ!

Siyah-beyazlıların hocası Samet Aybaba, Portekizli yıldızı tatlı-sert bir dille eleştirdi. Tecrübeli çalıştırıcı, Fernandes'le ilgili olarak, "Son haftalardaki Fernandes beni tatmin etmiyor. Özellikle sakatlıktan sonraki bölümde. Fernandes'in yaşantısıyla ilgili sıkıntılar yaşıyorum ve kendisiyle konuşuyorum. Ona ölçülü olması gerektiğini, bunların sahada performansını etkilediğini söylüyorum. O da bunu bir ölçüye koyacağını böyle yaşamayı sevdiğini söylüyor. Yapacak bir şey yok, onu bir yerde tutmak lazım" dedi. Aybaba, Fernandes'e her maçta şans vermesinin nedenini "Ne kadar kaliteli, ne kadar üst düzey bir oyuncu olduğunu biliyorum" diyerek yorumlarken; beklentilerin yüksek olduğunu ve ondan daha iyi işler çıkarmasını beklediğini özellikle vurguladı.

CENK OYUNDAN ÇABUK KOPUYOR

Aybaba, genç kaleci Cenk'in bazı eksikleri olduğunu söyledi. Cenk'in topu oyuna sokmada sıkıntıları olduğunu ve oyundan çabuk koptuğunu belirten Aybaba, "Cenk'le konuşuyoruz 'olabilir bu futbol' diye ama Cenk biraz duygusal. McGregor şu anda yeterli olduğu için oynuyor, kimseye
ön yargımız yok" dedi.

SİNAN BOLAT İSMİ YİNE GÜNDEMDE

Teknik direktör Aybaba'nın, "Gelecek sezon kalede yabancı hakkını kullanacak mısınız?" sorusuna; "Düşünmüyoruz, ama şartları bilemem" yanıtını vermesi, yerli bir kaleci alınacak şeklinde yorumlandı. Tecrübeli hocanın bu ifadesinin ardından, S. Liege'de B takıma gönderilen Sinan Bolat'ın adı, bir kez daha öne çıktı.

Fotomac
Sonraki Haber