Oscar Cardozo Fenerbahçe'de

Benfica başkanı inadından vazgeçti, UEFA kararı ile sarsılan F.Bahçe'ye müjde geldi. İşte detaylar: Cardozo önümüzdeki 4 yıl F.Bahçe forması giyecek. Benfica'ya 10 milyon euro bonservis ödenecek. Paraguaylı golcü yıllık 2.8 milyon euro alacak

Milyonlarca Fenerbahçeli'nin günlerdir heyecan içinde takip ettiği Oscar Cardozo harekatı mutlu sonla bitiyor. Paraguaylı golcü tamam gibi. Portekiz medyasında yer alan haberlere göre, daha önce Cardozo'yu ikna eden Fenerbahçe şimdi de bu futbolcunun kulübü Benfica ile anlaştı.

Portekiz basınında yer alan haberlerde Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya'nın Benfica Başkanı Luis Filipe Vieira ile bir araya geldiği ve tarafların el sıkışarak transfere son noktayı koyduğu belirtildi. Gelişmelerle ilgili olarak Portekiz basınına konuşan Cardozo'nun menajeri Pedro Aldave de "Oscar önümüzdeki dört sezon boyunca Fenerbahçe'de oynayacak. İki kulüp finansal konularda anlaşma sağladı" dedi. Başkan Vieira'nın özellikle teknik direktör Jorge Jesus'un isteği üzerine bu golcüyü Fenerbahçe'ye sattığı, gelen kaydedilirken, transferin mali tablosu da gün yüzüne çıktı.

PARAGUAYLI İKİYE KATLADI

Buna göre, Fenerbahçe, Benfica'ya 10 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Sarı-lacivertli kulüp, dört yıllık anlaşma sağladığı Cardozo'ya ise yıllık 2.8 milyon euro verecek. 30 yaşındaki Cardozo, Benfica'da yıllık 1 milyon 300 bin euro kazanıyordu. Öte yandan Benfica Başkanı Viera'nın özel işlerini yapan avukat Jose Fouto da Radyospor'a yaptığı açıklamada "Fenerbahçe ve Atletico Madrid tekliflerini Benfica'ya sundu. Fenerbahçe bir adım önde" diyerek yıldız futbolcunun Kadıköy yolunda olduğunu doğruladı.


Kaynak: Fotomaç
Sonraki Haber