Schalke'den şok edecek Drogba hamlesi!

Alman kulübü Schalke 04, Galatasaray'ın Fildişili yıldızı Didier Drogba'nın dünkü maçta oynamasının nizami olup olmadığının incelenmesi için UEFA'ya başvurmayı planlıyor.

Kulübün resmi Twitter sayfasından yapılan açıklamada, "Drogba'nın şampiyonlar ligi'nde oynamak için aldığı iznin geçerliliği konusunda şüpheler var. Schalke 04 bu konudaki haklarını saklı tutmakta ve olayı araştırmaktadır" denildi.

Shanghai Shenhua ile yollarını ayıran Drogba için Çin ekibi FIFA'ya başvurmuş ancak FIFA, Drogba'nın Galatasaray'da oynaması için gerekli lisansı sarı-kırmızılı takıma göndermişti.

Schalke resmen UEFA'ya başvurdu

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında deplasmanda Galatasaray ile 1-1 berabere kalarak avantajı ele geçiren Schalke 04, Sarı-Kırmızılı takımın golcüsü Didier Drogba'nın lisansının incelenmesi için UEFA'ya resmen başvurdu.

Alman ekibi Drogba'nın hukuken oynatılamayacağı iddiasında bulunmasına karşılık, UEFA'nın 18 Mayıs 2012'de yayınladığı 2012-2013 yılı Avrupa Kupalarında Futbolcu Uygunluğu ile ilgili sirkülerine göre Drogba'nın oynamasında bir sayınca olmadığı ortaya çıktı.

UEFA'nın 28 numaralı sirkülerinin 8. Maddesinin c bendine göre bir futbolcu FİFA futbolcu statüsü komitesinden geçici lisans alması halinde oyuncunun Avrupa kupalarında oynamasında bir sakınca olmadığını söylüyor.
Sonraki Haber