Terim susarak tavır aldı!

Ağzını bıçak açmıyor

Son şampiyon G.Saray sezonu 1 Temmuz’da Florya’da açtı, ardından Slovenya ve İngiltere’de kondisyon depoladı. Aslan 1 aylık bu sürede 4 hazırlık maçı oynadı, savunma oyuncuları skandal hatalar yaptı. Bu durum, Fatih Terim’i çok kızdırdı. Sinirden kenarda su şişelerini tekmeleyen Terim, barut fıçısı…
Ama tecrübeli hoca, ne oynanan maçlar ne de transferler hakkında tek kelime ediyor. Florya’daki sezon açılışında röportaj isteklerine “İngiltere’de konuşuruz” yanıtını veren Terim’in 1 aydır ağzını bıçak açmıyor. Birmingham’da konuşmayan Terim, Slovenya ve İtalya’da da suskunluğunu korudu. İmparator’un kime tavırlı olduğu merak konusu…
YÖNETİME Mİ KIZGIN?
Kulübe yakın kaynaklar, camiada ‘yalnız adam’ı oynayan Fatih Terim’in sıkıntısının yüzüne yansıdığı konusunda hemfikir. Terim ile yönetim, transfer döneminde fikir ayrılıkları yaşadı. Üstüne TFF yabancı konusunda geri adım atmadı ve İmparator zor durumda kaldı.
KİMLERİ İSTEDİ,KİMLER GELDİ?
Stoper takviyesine öncelik veren Fatih Terim’in gönlünde yatan ‘Aslan’ Chedjou değildi. Terim yöneticilere Torino’dan Ogbonna ve Marsilya’dan Nkoulou’nun ismini vermişti. Ama Lille’den Chedjou transfer edildi.
Ön liberoda ilk tercih olan Alper Potuk’u F.Bahçe kaptı. B.Münih’ten Luiz Gustavo yabancıda ilk adaydı ama pahalıydı. Gökhan İnler de olmadı ve Melo’da karar kılındı.
Sol bek sorunu çözülmedi. Terim, Carlinhos’u istedi ama yönetim yine bitiremedi.
Benzer senaryo Nani ve Farfan’da da izlendi. Cimbom oyuncularla ilgilenmekte yetindi.
MOURİNHO TAKTİĞİ Mİ?
Fatih Terim aslında medyaya konuşmayan tek hoca değil. Terim’in yakın dostu Mourinho da Real Madrid’i çalıştırdığı dönemde suskun kalmıştı. Portekizli’nin yardımcısı Karanka 6 ay İspanyol basınına konuşmuştu. Keza şimdi hazırlık maçlarının değerlendirmelerini Hasan Şaş ve Ümit Davala yapıyor.
SUSKUN ADAM!
Terim basına son olarak 6 Mayıs Pazartesi akşamı konuşmuştu. Selçuk ve Burak’ın Lig TV’de katıldığı yayına bağlanan İmparator, “Burak seneye 10-11 km’den aşağıya koşmayacak” demişti.
BASINA TEPKİLİ Mİ?
Fatih Terim Slovenya’daki idmanları iki günde bir basına açtı. Hatta kampın sonuna doğru gazetecilerin ‘maç yapma’ isteğini kırmadı. İmparator’un şu an görünürde medya ile sorunu yok ama geçen sezon yaşananlar da hafızalarda. Terim, hakemlerle saha içinde yaşadığı diyaloglar yüzünden 12 hafta ceza almış ve hakkında yapılan acımasız haberlere isyan etmişti. Egehan ŞENGÜL/AMK
Sonraki Haber