Varsa yoksa John Terry

Galatasaray, yeni sezonun çilek adaylarından John Terry'yi renklerine bağlayabilmek için kolları sıvadı. Yönetimin, Gaziantep deplasmanının ardından İngiliz savunmacı için Londra'ya çıkarma yapacağı öğrenildi.

Ve Galatasaray’da John Terry operasyonu start alıyor... Yeni sezonun çilek adaylarından biri olarak görülen 32 yaşındaki futbolcunun transferi için, Galatasaray Yönetimi’nin önümüzdeki hafta, Gaziantepspor deplasmanının ardından Londra’ya çıkarma yapacağı öğrenildi. Hücum hattı ve orta sahadaki alternatifli yıldızlara rağmen, savunma hattında ciddi sıkıntılar yaşayan Cim Bom’da, Dany’nin son Elazığspor maçında yaptığı hatanın golle sonuçlanması, ibreyi şimdilik tamamen bu yöne kaydırmış durumda. Her ne kadar listede Kolo Toure ve Ömer Toprak gibi alternatif isimler olsa da, teknik direktör Fatih Terim’in de birinci sırada İngiliz stoperi işaretlediği ortaya çıktı. Chelsea’de bu sezon formayı David Luiz ve Garry Cahill ikilisine kaptıran deneyimli futbolcunun, artık İngiliz devinden ayrılmak istediği ve sezon sonunda bonservis sıkıntısının kalmayacağı öğrenildi.

Drogba devreye girebilir

Galatasaray yöneticilerinin yaptırdığı araştırmaya göre, bu transfer bonservis bedeli ödenmeden, yıllık 3-3.5 milyon Euro’luk ücret ve ekstra imza parasıyla gerçekleşebilir. Ancak bunun için önce Terry’nin ikna edilmesi gerekiyor. Bu konuda da, birlikte Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşadıkları Didier Drogba’nın devreye sokulması gündemde.

Toure imza atmazsa

Galatasaray cephesinin haber beklediği isimlerden biri de Kolo Toure. Manchester City ile yeni sözleşme pazarlığına giriştiği iddia edilen Fildişi Sahilli futbolcu, eğer mukavele yenilemezse sezon sonunda serbest kalacak. Sarı-Kırmızılılar, transferin 1 numarası olan John Terry’den olumlu sonuç alamazsa, ibreyi yeniden Toure’ye çevirecek.

Yerli için Ömer Toprak

Takımdaki yerli yabancı dengesini de korumak isteyen Galatasaray’ın uzun süredir takibinde olan Ömer Toprak, yine Fatih Terim’in listesindeki yerini aldı. Ancak Bayer Leverkusen’in gurbetçi futbolcuyu bırakmaya hiç niyeti yok. A Milli Takım’da da Semih’le birlikte forma giyen 23 yaşındaki Ömer’in transfer edilmesi, yabancı kontenjanı açısından rahatlık yaratacak.
Sonraki Haber