Yunanistan'dan Türkiye'ye destek sözü!

Başbakan Yunanistan'dan destek sözü aldı...

Türkiye, 2020 Olimpiyat Oyunları adaylık sürecinde en önemli adımlarından birini daha attı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'tan “Tam destek” sözü aldı...

2020 Olimpiyat Oyunları organizasyonu için Japonya’nın Başkenti Tokyo ve İspanya’nın Başkenti Madrid ile birlikte 3 adaydan biri olan İstanbul, her geçen gün ‘favori kent’ haline geliyor.

Zorlu yarışta İstanbul’u ön plana çıkaran son gelişme, önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras arasındaki görüşmede yaşandı. Türkiye-Yunanistan 2. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısında bir araya gelen ikilinin gündeminde 2020 Olimpiyat Oyunları da vardı.

İki ülke arasında 20’den fazla ticari anlaşmanın imzalandığı organizasyonda, İstanbul’un adaylığı için iki Başbakan arasında detaylı bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede Yunanistan Başbakanı Samaras, İstanbul’un oyunları alabilmesi için her türlü desteği vereceklerini Başbakan Erdoğan’a iletti.

Samaras’ın desteğinin, modern olimpiyatlara ev sahipliği yapan ilk ülkenin Yunanistan (Atina) olması bakımından büyük önem taşıyor. Yunanistan’ın, Türkiye’ye vereceği desteğin Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin kararında çok etkili olması bekleniyor.

Karar 7 Eylül’de

Yunanistan’ın adaylık sürecine vereceği desteği değerlendiren Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, “Bu sembolik anlaşma, Olimpik ve Paralimpik Oyunları Türkiye’ye ilk kez getirmemiz açısından çok önemli” ifadesini kullandı. TMOK Başkan Yardımcısı Hasan Arat ise, “Olimpiyat oyunları için yaptığımız hamlelerde Türkiye ve Yunanistan ilişkileri daha güçlü ve önemli bir hale geldi” dedi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 7 Eylül’de Arjantin’de yapacağı son toplantıda 2020 Olimpiyat Oyunları’nı düzenleme hakkı kazanan kenti açıklayacak.
Sonraki Haber